Skallra

FIONA CUMMINS är en prisvinnande journalist, med examen från det prestigefyllda Faber Academy i London. I tolv år arbetade hon som den främsta nöjesreportern för tidningen Daily Mirror. 2007 vann hon pris för Årets Nöjesjournalist på British Press Awards. Hon bor i Essex med sin make och två barn. Skallra är första boken i hennes redan hyllade Samlaren-serie.

Fiona Cummins Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Skallra
Översättning: 
Jan Järnebrand
Originaltitel: 
Rattle
Författarporträtt: 
Simon Burke
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Wittybear/AdobeStock
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Recensionsdag: 
2018-07-14
Antal sidor: 
432
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-181-7 [inb]
978-91-7781-182-4 [e-bok]

Fiona Cummins • Skallra

Första boken i Samlaren-serien:

En psykopat mer skrämmande än Hannibal Lecter rör sig på Londons gator. Han planerar allt i minsta detalj och lever två helt olika liv. I det ena är han som vem som helst. I det andra är han föreståndare för sin familjs ytterst makabra museum.

Nu har det blivit dags för ett tillskott till samlingen, och han är redo att mata sin besatthet. Samlaren är på jakt. Och Jakey Frith och Clara Foyle har något gemensamt – de har vad han behöver.

Det som följer är en skräckinjagande katt-och-råtta-lek mellan den djävulske samlaren, Jakeys far och Etta Fitzroy, en problemtyngd kriminalinspektör som utreder ett antal kidnappningar.

Skallra utforskar den tråd av mörker som löper genom oss alla och ger en isande, fängslande inblick i en psykopats hjärna.

»Omtumlande och skräckinjagande, och långt, långt ovanför de flesta av sina konkurrenter. En suverän thrillerdebut!« | Val McDermid

»En riktigt läskig debut. Briljant!« | The Times

»En thriller kapabel att hålla dig vaken hela natten – för att sen hemsöka dina drömmar.« | Daily Mail

»Seriemördare blir inte mycket otäckare än den monstruösa skapelse som hemsöker denna förbluffande vassa debut. Makabert och uppslukande.« | Sunday Mirror

»En högst originell och läskig historia som upprätthåller spänningen hela vägen och inte släpper taget förrän efter den briljanta upplösningen.« | Daily Express