Andnöd

AMY McCULLOCH är uppvuxen i Ottawa i Kanada, men numera bosatt i London. Andnöd är hennes spänningsdebut, en iskall och raffinerad thriller om hämnd och familjetragedier. Utöver skrivandet är Amy McCulloch en passionerad bergsklättrare och blev 2019 den yngsta kanadensiska kvinna att bestiga Manaslu i Nepal – det 8.163 meter höga berg som innehar en av huvudrollerna i Andnöd.

McCullochs hemsida

Titel: 
Andnöd
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
Breathless
Författarporträtt: 
Charlotte Knee
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Robert Haverly / Unsplash.com & Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt, Thriller
Utgivningsdag: 
2023-10-11
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8063-681-0 [inb]
978-91-8063-682-7 [e-bok]

Amy McCulloch • Andnöd

Journalisten Cecily Wong gör sig beredd att bestiga världens åttonde högsta berg, Manaslu i Himalaya, men viktigast för henne är att få följa den världsberömde bergsbestigaren Charles McVeigh. Hon har satsat allt för storyn: relationer, besparingar och sinnesfrid. Artikeln är hennes sista chans att slå igenom.

Tragedin är ett faktum när en av deltagarna förolyckas, och Cecily börjar frukta för sin och de andras säkerhet. Ett tält som tillhör en okänd klättrare tyder på att de inte är ensamma på berget och ett hotfullt, anonymt meddelande orsakar tryckt stämning i gruppen.

När ännu en av expeditionens deltagare hittas död är det för sent att vända tillbaka. De är strandsatta i en av världens mest otillgängliga och isolerade regioner. Ändå är hårt väder, bråddjupa stup och tunn luft ingenting mot den fara som lurar mitt ibland dem. Det finns en mördare på berget, redo att förgöra dem – en efter en.

I översättning av Gabriel Setterborg.

»En kandidat till Årets bästa thriller.« Sunday Express

»En av de mest originella spänningsromaner jag läst.« Claire Douglas

»En tät, adrenalindriven thriller. Jag älskade den.« Matt Haig

»Isande, suggestiv och helt unik.« Abigail Dean