Benknotornas labyrint

RICK RIORDAN  är en amerikansk författare och före detta mellanstadielärare vars äventyrsserier sammanlagt har sålt i över 100 miljoner exemplar bara i USA. Hans böcker har kommit ut i ett 40-tal länder, fler än 20 titlar har varit #1 på The New York Times bestsellerlista och han har vunnit genrens tre främsta priser: Anthony, Edgar och Shamus. Rick Riordan bor i Boston med sin hustru och två söner.

Rick Riordans sajt

Titel: 
Benknotornas labyrint (De 39 gåtorna #1)
Översättning: 
Olle Sahlin & Karolina Sahlin
Originaltitel: 
The Maze of Bones (39 Clues #1)
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Uzay Sarı
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-01-04
Antal sidor: 
240
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7893-792-9 [inb]
978-91-7893-793-6 [e-bok]

Rick Riordan • Benknotornas labyrint

Fem minuter innan hon dör gör Grace Cahill – den rika och mäktiga matriarken i Cahill-ätten – en ändring i sitt testamente. Arvingarna får ett val: Ta emot ett arv på en miljon dollar, eller få en ledtråd som kan leda till omåttlig rikedom och makt.

De föräldralösa syskonen Amy och Dan är de sista av Grace Cahills arvingar, och de beslutar sig för att anta utmaningen. Detta innebär att de måste ge sig ut på ett hisnande äventyr, en kapplöpning över världen för att leta efter sammanlagt 39 kryptiska ledtrådar – gåtor som ska leda dem till en mystisk förmögenhet. Ett uppdrag som samtidigt är en tävling mot klockan och mot Amy och Dans mindre ärbara släktingar i ätten Cahill.

Benknotornas labyrint är den första boken i serien De 39 gåtorna, skriven i samarbete mellan en rad bästsäljande amerikanska barnboksförfattare.

»Benknotornas labyrint bländar med sin spänning, sina plötsliga vändningar i intrigen och sin kvicka humor.« | School Library Journal

»Hur kul som helst. Rick Riordan blandar exakt rätt proportioner spänning, faror och gåtor i en berättelse med högt tempo!« | Publishers Weekly