The Big Short: Den sanna historien bakom århundradets finanskris

MICHAEL LEWIS är den storsäljande författaren till The Big Short, Bluffpoker [Liar’s Poker] och Flash Boys: Uppror på Wall Street. 2015 kom filmversionen av The Big Short – med Brad Pitt och Christian Bale i två av rollerna – som gjorde stor succé på bio och vann en rad priser, bland annat en Oscar i kategorin Bästa manus efter förlaga. Michael Lewis bor i Berkeley i Kalifornien med hustru och tre barn.

Michael Lewis sajt

Läs ett smakprov...
Titel: 
The Big Short: Den sanna historien bakom århundradets finanskris
Översättning: 
Stefan Lindgren
Originaltitel: 
The Big Short: Inside the Doomsday Machine
Författarporträtt: 
Tabitha Soren
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Chris Stein/Getty Images
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Ekonomi & Ledarskap, Populärkultur, Samhälle & Politik
Utgivningsdag: 
2020-03-11
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-7893-256-6 [poc]
978-91-7701-200-9 [e-bok]

Michael Lewis • The Big Short: Den sanna historien bakom århundradets finanskris

När finanskraschen på den amerikanska aktiemarknaden blev allmänt känd 2008 hade den egentligen redan pågått ett bra tag i det dolda. Den verkliga historien började nämligen på bisarra marknader, dit solljuset inte nådde och där tillsyns- myndigheterna inte ville befinna sig. Marknader där skygga genier och särlingar överlistade hela finansmarknaden och tjänade enorma summor på amerikaner som inte kunde betala sina skulder. De insiktsfulla personer som förstod vad som hände, eller kanske hände, var paralyserade av hopp och rädsla. Hur som helst sa de ingenting. 

Michael Lewis skriver en uppslukande, karaktärsdriven berättelse, full av indignation och svart humor. Utifrån en handfull osannolika, verkligt osannolika hjältar, skapar Lewis en berättelse som än en gång bevisar att han är en av de skarpaste och mest underhållande skildrarna av vår tid. 

»Ingen skriver bättre om siffror och pengar än Michael Lewis.« | JAN GRADVALL, DI
 

»Jag läser Lewis av samma skäl som jag tittar på Tiger Woods. Jag kommer aldrig att spela på samma nivå, men det är bra att bli påmind då och då om hur genialitet ser ut.« | MALCOLM GLADWELL, NY TIMES BOOK REVIEW