ALICE FEENEY är en brittisk spänningsförfattare och tidigare journalist, som arbetat femton år på BBC. Daisy Darker är hennes senaste, hyllade spänningsroman: en mörk, märklig och oerhört underhållande berättelse som kan föra tankarna till en modern Agatha Christie, med överraskande vändningar ända fram till slutet. Alice Feeney bor med sin familj på den engelska landsbygden.

Författarens Instagram

Titel: 
Daisy Darker
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Daisy Darker
Författarporträtt: 
Fri bild
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2023-08-09
Antal sidor: 
312
ISBN: 
978-91-8063-704-6 [inb]
978-91-8063-705-3 [e-bok]

Alice Feeney • Daisy Darker

Det har gått ett decennium sedan de sågs. Nu samlas familjen Darker igen för att fira farmors 80-årsdag hemma hos henne på Seaglass, ett viktorianskt stenhus på en egen ö utanför Cornwalls kust. Tidvattnet stiger, en storm drar in och snart är de helt avstängda från omvärlden.

Det visar sig snart att alla i familjen bär på hemligheter. Daisy, som aldrig haft någon bra relation till sin familj. Storasystrarna Rose och Lily. Deras frånvarande far och kyliga mor. Den frågvisa systerdottern Trixie och den förmögna farmodern.

Vid midnatt hittas en familjemedlem död. Men det är bara början. Det finns en mördare bland dem – men vem? Och varför?

Isolerade på ön tvingas familjen Darker gräva djupt i sitt mörka förflutna. Samtidigt som de kämpar för att överleva tills tidvattnet sjunker...

I översättning av Åsa Brolin.

»Jag fullkomligt älskade den. Jag satt med nerverna på helspänn hela tiden.« Taylor Jenkins Reid, författare till Evelyn Hugos sju äkta män

»Finurligt spännande på alla möjliga sätt, och så rolig att läsa.« Cosmopolitan

»Smart, uppslukande, förbryllande och fullkomligt utsökt.« Lisa Jewell