De brinnande männen

WILL SHINDLER är en brittisk författare och radiojournalist. Han har arbetat på BBC i över tjugofem år och har ett förflutet som manusförfattare för TV. De brinnande männen är hans debut och första boken i serien om Alex Finn och Mattie Paulsen, en hyllad brittisk deckarserie som jämförts med Peter James och Peter Robinson.

Titel: 
De brinnande männen (En Alex Finn-deckare #1)
Översättning: 
Sabina Söderlund
Originaltitel: 
The Burning Men
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Shutterstock.com (Vladimir Mulder & Bashkirev Yuriy)
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2022-04-12
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-7893-501-7 [inb]
978-91-7893-502-4 [e-bok]

Will Shindler • De brinnande männen

När ett hus i södra London börjar brinna en kväll under pågående byggarbete rusar ett tätt sammansvetsat team av brandmän in för att rädda en man som setts i ett fönster. Men när de kommer ut har de honom inte med sig. En kort tid senare säger de upp sig, en efter en, och bestämmer sig för att aldrig prata med varandra igen.

Fem år senare bränns en av männen ihjäl på sitt eget bröllop. Kort därefter hittas ytterligare en av dem död. Någon verkar veta vad de fem brandmännen gjorde den där kvällen, och nu är bara tre av dem kvar i livet.

Kriminalkommissarie Alex Finn och hans nya kollega Mattie Paulsen utgör ett osannolikt partnerskap. Men de måste nu samarbeta i en kamp mot klockan för att hitta mördaren – innan elden fortsätter att sprida sig.

I svensk översättning av Sabina Söderlund.

»En helt uppslukande thriller.« Sunday Times

»Will Shindlers debutdeckare lägger stor vikt vid att etablera huvudpersonerna, utan att tappa greppet om intrigen.« Lotta Olsson tipsar om De brinnande männen i DN

»En spännande deckare där alla vändningar sitter som de ska.« Emma Gustafsson, BTJ

»En explosiv thriller.« Daily Express