De försvarslösa

KATI HIEKKAPELTO är en finsk deckarförfattare som fått ett internationellt genombrott med sina böcker om kriminalpolisen Anna Fekete. För Kolibri nominerades hon till en Petrona Award och till det Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glasnyckeln. Boken fick lysande recensioner även i Sverige och valdes till en av årets bästa deckare i både Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten. De försvarslösa är den andra boken i serien om Anna Fekete.

Hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
De försvarslösa
Översättning: 
Marjut Hökfelt
Originaltitel: 
Suojattomat
Författarporträtt: 
Aki Roukala
Omslagsdesign: 
Lars Sundh & Markus Hedström
Omslagsbild: 
Adrian/Unsplash
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-05-05
Antal sidor: 
304
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-196-1 [inb]
978-91-7781-197-8 [e-bok]
978-91-7781-825-0 [pocket]

Kati Hiekkapelto • De försvarslösa

När en äldre man hittas död på vägen – synbarligen påkörd av en ungersk au pair – är polisen Anna Fekete övertygad om att incidenten rymmer mer än vad en första anblick ger sken av.

När hon börjar nysta upp vad som blir ett alltmer komplext fall leds hon längs ett dödligt spår, där olaglig invandring, droger och – till sist – mord hotar inte bara hennes trosföreställningar, utan också hennes liv.

Annas partner Esko är indragen i en separat, men lika farlig utredning av ett invandrargängs förehavanden, där utvisningsorder och räder orsakar en växande spänning och resulterar i desperata handlingar – både från gängmedlemmar och från polisen.

Sen hittas en blodig kniv i snön, och de två utredningarna löper samman på sätt som ingen kunde ha föreställt sig. När trycket stiger blir det uppenbart att det inte nödvändigtvis är tillräckligt för Anna och Esko att de har lagen på sin sida. 

»Kati Hiekkapelto resonerar klokt om ursprung och tillhörighet, och om livet i exil i ett land där man aldrig känner sig helt hemma.« Lotta Olsson, DN

»Skandinavisk noir när den är som bäst.« Kicki Bokmal

»Det påminner om Henning Mankell när kriminalpolisen Anna Fekete arbetar med svåra brottsutredningar i norra Finland, samtidigt som hon begrundar livets kärvhet.« Helsinki Sanomat

»Smart, intensiv skandinavisk noir.« Eva Dolan