De försvunna

LORI ROY är en amerikansk författare, född i Manhattan, Kansas. Två gånger har hon belönats med det prestigefyllda Edgar Allan Poe-priset. Lori Roy är i dag bosatt med sin familj i St. Petersburg, Florida. Källaren är hennes senaste thriller.  

Lori Roys hemsida
Lori Roys Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
De försvunna
Översättning: 
Leif Janzon
Originaltitel: 
The Disappearing
Författarporträtt: 
Kathleen Hall
Omslagsdesign: 
Markus Hedström & Lars Sundh
Omslagsbild: 
Steve Halama / Unsplash, 2019
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-10-24
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-7893-095-1 [poc]
978-91-7701-776-9 [inb]
978-91-7701-777-6 [e-bok]

Lori Roy • De försvunna

Efter high school lämnade Lane Fielding sin isolerade hemstad i Florida för New York och svor på att aldrig återvända. Tjugo år senare är hon tillbaka. Hon är nyskild, jobbar som servitris på en bar och bor med sina föräldrar på ökända Fielding Plantation tillsammans med sina två döttrar: 18-åriga Annalee och hennes yngre syster Talley. 

Lane hemsöks av sitt förflutna och betraktas som ovälkommen i trakten på grund av de allvarliga brott hennes far – före detta föreståndare för en ökänd internatskola för pojkar – är misstänkt för. Den ostadiga vapenvila hon först lyckas upprätthålla med staden skakas om när hennes äldsta dotter plötsligt försvinner. Tio dagar tidigare har även en collegestudent anmälts saknad, och de två försvinnandena väcker en rädsla för att den seriemördare som en gång härjat i trakten kan ha återvänt. 

När Lanes yngsta dotter, Talley, berättar om en ny, märklig vän förändras situationen igen. En desperat Lane måste tränga in under stadens yta av hemligheter och lögner. Kan den äldre dotterns försvinnande vara en hämnd för hennes fars brott? Eller för hennes egna? 

I svensk översättning av Leif Janzon.

»Hypnotisk. Jag blev helt trollbunden.« | Michael Connelly, författare till deckarna om Harry Bosch

»Outhärdligt spännande.« | Booklist

»Lori Roy har skapat en stad med ett skrämmande förflutet som bara fortsätter att bli värre. En hypnotisk historia som skickar kalla kårar längs ryggraden.« | Suspense Magazine

»En suverän, vriden southern-gothic-thriller.« | Kirkus Reviews

»En isande, nervkittlande thriller.« | Publishers Weekly