Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken

TOLKIENPODDEN startades 2017 av Adam Westlund De La Torre, Elisabet Bergander och Daniel Möller. Podcasten har i skrivande stund fler än 80 avsnitt bakom sig och har inga planer på att sakta ner tempot. I och med Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken kommer trions samlade expertis för första gången till uttryck i bokform, i en quizbok som inget Tolkien-fan får missa!

Tolkienpoddens Facebook

Titel: 
Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Shutterstock, 2023
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Kultur, Populärkultur
Utgivningsdag: 
2023-09-28
Antal sidor: 
208
ISBN: 
978-91-8063-864-7 [danskt band]
978-91-8063-865-4 [e-bok]

Tolkienpodden • Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken

På vilket sätt var Bilbo och Frodo släkt? Vem dräpte draken Smaug? Vad kallades Gandalf av alverna? Vad heter bonden Maggots hundar? Vem bar spjutet Aeglos i strid?

Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken är en fullspäckad, rikt illustrerad quizbok med hela 705 frågor från Tolkiens värld, anpassad för alla kunskapsnivåer – från det enklaste till det som till och med kan gäcka experterna. Därmed passar boken både barnfamiljen och Tolkiensällskapet.

Så packa ner lembaskakorna och putsa vandringsstaven så beger vi oss på ett storslaget äventyr in i Tolkiens Midgård. Med den här frågesportboken kan du en gång för alla visa vem som kan mest om hobbitar, alver och orker. »Rid nu, rid nu! Rid mot Gondor!«

 

J. R. R. TOLKIEN [1892–1973] är en av litteraturens stora sagoberättare och har kommit att betraktas som den moderna fantasygenrens skapare. Med böcker som The Hobbit [1937] och The Lord of the Rings [ursprungligen publicerad i tre volymer 1954–1955] har han öppnat en värld som lockat miljontals läsare världen över och genererat hängivna Tolkien-fans decennium efter decennium. I början av 2000-talet kom Peter Jacksons filmatiseringar av Tolkiens böcker, som gjorde enorm internationell succé och nådde rekordnivåer både vad gäller antal biobesökare och det samlade antalet Oscars-nomineringar.