Den som fruktar snön

H. S. PALLADINO är en norsk författare och resefantast som har bott och verkat på tre olika kontinenter. Den som fruktar snön är hennes debut, en psykologisk spänningsroman som hyllats i hemlandet och blivit nominerad till det prestigefyllda Riverton-priset. Rättigheterna har hittills sålts till Tyskland, Danmark och Sverige.

Palladinos hemsida

Titel: 
Den som fruktar snön
Översättning: 
Kalle Hedström Gustafsson
Originaltitel: 
Den som frykter snøen
Författarporträtt: 
Anna Julia Granberg
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Miguel Sobreira / Trevillion Images & Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt, Thriller
Utgivningsdag: 
2023-09-20
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-8063-878-4 [inb]
978-91-8063-879-1 [e-bok]

H. S. Palladino • Den som fruktar snön

Terapeuten Bjørk Isdahl har stämt träff med en av sina tidigare klienter vid namn Azora. Väntan i den mörka höstkvällen förvandlas till en mardröm när Azora faller från taket på byggnaden bredvid och Bjørk blir vittne till hennes död.

Nästa dag får hon besök av polisen, som på offret har hittat ett foto av Bjørk med orden: Jag vet varför du har mardrömmar. Att Bjørk har mardrömmar är helt sant; däremot har hon aldrig berättat för någon om dem...

Osäkerheten kring vad som egentligen inträffat växer. Både polisen och Bjørk börjar utreda sambandet mellan henne själv och Azora, och om det kan finnas en koppling till dödsfallet – som snabbt visar sig vara allt annat än ett självmord.

I översättning av Kalle Hedström Gustafsson.

»En mer genomarbetad kriminaldebut får man leta efter.« Betyg: 5 av 6 – Randaberg 24

»Spännande & uppslukande kriminaldebut.« Bogrummet.dk

»En effektiv och väl genomarbetad kriminaldebut. Avslöjandena på slutet kommer att överraska även den mest vakna av läsare.« Verdens Gang