Den tomma stolen

JEFFERY DEAVER är den bästsäljande kriminalförfattaren bakom serien om den före detta NYPD-polisen och numera rättsmedicinske konsulten Lincoln Rhyme. Deavers böcker har sålt i över 50 miljoner exemplar och han har nominerats till sju Edgar Awards

Jeffery Deavers hemsida
Twitter

Titel: 
Den tomma stolen (Lincoln Rhyme #3)
Översättning: 
Hans Nordmark
Originaltitel: 
The Empty Chair
Författarporträtt: 
Jerry Bauer
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-08-15
Antal sidor: 
480
ISBN: 
978-91-8094-769-5 [poc]
978-91-8063-738-1 [e-bok]

Jeffery Deaver • Den tomma stolen

Lincoln Rhyme är utled på sina förlamande skador, och har därför – tillsammans med sin kollega och livspartner Amelia Sachs – rest till en klinik i North Carolina för att genomgå en riskfylld, experimentell operation. Det skulle kunna göra honom lite bättre, men det skulle också kunna döda honom.

Men innan han får en chans att genomgå operationen anlitar den lokala polismyndigheten dem båda till ett chockerande kriminalfall. De måste nu ta full hjälp av sina rättsmedicinska kunskaper för att försöka spåra den psykotiske unge man som blivit känd som »Insektspojken«.

En katt-och-råtta-lek inleds bland North Carolinas ödsliga träskområden, och att sätta fast den svårfångade tonåringen tycks vara den stora utmaningen. Men allt förändras när Amelia – till skillnad från Lincoln – blir övertygad om pojkens oskuld.

I översättning av Hans Nordmark

»Den bästa psykologiska thrillerförfattaren av dem alla.« The Times