Det slutna sällskapet

ELIZABETH KLEHFOTH växte upp i Elkhart, Indiana. Hon undervisade tidigare på Indiana University, där hon har en master i kreativt skrivande. Hon är i dag bosatt i Los Angeles. Det slutna sällskapet är hennes första, uppmärksammade roman.

 


Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Det slutna sällskapet
Översättning: 
Emö Malmberg
Originaltitel: 
All These Beautiful Strangers
Författarporträtt: 
Trevor Wineman
Omslagsdesign: 
Paolo Sangregorio
Omslagsbild: 
Omslagsbild: Shutterstock/Denis Belitsky
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2020-05-06
Antal sidor: 
432
ISBN: 
978-91-7893-426-3 [poc]
978-91-7781-914-1 [e-bok]

Elizabeth Klehfoth • Det slutna sällskapet

Charlie Calloway har ett liv som andra skulle döda för. Trots att hon bara är 17 år befinner hon sig i toppen av samhällets näringskedja. Men hon plågas fortfarande av sin mammas försvinnande för tio år sedan, och hon kämpar med familjens mörka historia. 

I ett försök att slå sig fri från sitt förflutna kastar sig Charlie ut i studentlivet på den prestigefyllda skolan Knollwood som samlar New Englands unga elit. Snart blir hon en del av skolans innersta krets. Dessutom uppvaktas hon av »A-gruppen«, ett hemligt elitsällskap, ökänt för att terrorisera fakulteten, administrationen och sina fiender. 

För att bli medlem måste Charlie delta i Spelet, en utdragen och diabolisk lek som kommer att äventyra hennes vänskaper och rykte – liksom hennes plats på skolan. Snart börjar nuet och det förflutna att smälta samman, och Charlie tvingas konfrontera fruktansvärda sanningar om sin familj, sin skola och om sitt eget liv. 

»Den perfekta boken för stranden. Men varning: Du kommer inte kunna lägga den ifrån dig.« | Cecily von Ziegesar, författare till Gossip Girl

 

 

»Som en kombination av Den hemliga historien och Världens lyckligaste kvinna.« | Entertainment Weekly

»Jag sträckläste Det slutna sällskapet med stor behållning.« Malin Persson Giolito, Vi läser