Det svarta trädet

TANA FRENCH är en bästsäljande irländsk-amerikansk thrillerförfattare, vars böcker har belönats med flera av de stora internationella priserna för kriminalromaner. Sökaren är hennes senaste, fristående thriller. En gripande och andlöst spännande berättelse om vänskap över generationsgränserna, gråskalan mellan rätt och fel, och vilka risker vi är beredda att ta för att hjälpa varandra.


Läs ett smakprov...
Titel: 
Det svarta trädet
Översättning: 
Ing-Britt Björklund
Originaltitel: 
The With Elm
Författarporträtt: 
Jessica Ryan
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson & Lars Sundh
Omslagsbild: 
Sema Srinouljan/Shutterstock
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-05-26
Antal sidor: 
608
ISBN: 
978-91-7893-424-9 [poc]
978-91-7781-997-4 [e-bok]

Tana French • Det svarta trädet

Toby Hennessy är en framgångsrik 28-åring som lever en sorglös tillvaro och lyckas prata sig ur de flesta knepiga situationer. Men en natt förändras allt. Efter en sen utekväll vaknar han mitt i natten av ett ljud i sin lägenhet och överraskar två inbrottstjuvar. I stället för att fly därifrån misshandlar de båda männen Toby brutalt och lämnar honom att dö.

Medan Toby steg för steg börjar återhämta sig från sina skador inser han att hans liv kanske aldrig mer kommer att bli som förut. Angreppet har skakat honom i grunden och det är först när han och flickvännen Melissa söker sin tillflykt till familjens ståtliga släktgods, Ivy House, som han anar en viss ljusning.

Men så görs en dag en chockerande upptäckt. Under en lek i trädgården sträcker sexårige Zach – ett av Tobys kusinbarn – in sin hand i en ihålig gammal alm. Till sin fasa ser han att det föremål han fått tag i är en människoskalle.

Det makabra fyndet öppnar porten till en länge dold familjehemlighet, med oanade rötter i Tobys barndom. Allt han trott sig veta om sitt förflutna ställs på ända, och med växande obehagskänsla går det upp för Toby att han inte längre kan lita på sina egna minnen. Vem är han, egentligen? Och vem var han den sommar då almen blev en grav?

En av årets bästa böcker enligt:

# NEW YORK TIMES

# NPR

# AMAZON

# THE BOSTON GLOBE

# VULTURE

# SLATE

# ELLE

# VOX

 

»Tana French är den viktigaste nya spänningsförfattare som kommit fram under de senaste tio åren.« | Washington Post

 

»Fullkomligt förtrollande.« | Gillian Flynn

»Tana French står i en klass för sig som psykologisk spänningsförfattare och Det svarta trädet är hennes bästa och mest intrikata roman hittills.« | Janet Maslin, New York Times

»Ett djupgående psykologiskt porträtt inbäddat i en trollbindande mordhistoria.« | LA Times

»En extraordinär thriller, skriven på en nervig, närmast besatt prosa.« | Stephen King

»Omtumlande. Tana French har spunnit en uppslukande berättelse om minne, identitet och familj. Hon är mästare på psykologisk komplexitet och leker med både sina karaktärer och sina läsare.«  | Vogue 

 

»Tana Frenchs förföriska berättande håller en helt i sitt grepp.« | Time 

»En av årets bästa deckare.« | Lotta Olsson, DN