Divergent

VERONICA ROTH föddes 1988 i en förort till Chicago. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi – Divergent, Insurgent och Allegiant – succéböckerna som hittills har sålt i över 40 miljoner exemplar världen över. Våren 2014 hade filmversionen av Divergent, med bland annat Shailene Woodley och Kate Winslet i rollerna, premiär. Året därefter kom Insurgent och 2016 hade Allegiant premiär. 2017 kom Dödens märken [Carve the Mark] – den första efterlängtade boken i Veronica Roths nya duologi – som avslutades 2018 med Ödets timme [The Fates Divide].

Hemsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
Divergent
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Divergent
Författarporträtt: 
Nelson Fitch
Omslagsdesign: 
Lene Jonsson
Omslagsbild: 
Summit Entertainment LLC
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2014-03-25
Antal sidor: 
368
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7499-471-1 [poc]
978-91-7499-306-6 [poc]
978-91-7499-231-1 [inb]

Veronica Roth • Divergent

I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.

Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

Vald till »Årets favoritbok alla kategorier« och »Årets ungdomsbok inom Fantasy & Science fiction« på Goodreads.

»En berättelse om svek, romantik, krig och om att välja. Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Divergent. Den har precis rätt mängd spänning för att man hela tiden ska vilja ha mer.« | The Guardian

»Divergent är en otroligt spännande bok, men samtidigt har Veronica Roth lyckats få med både kärlek, vänskap och en del existentiella frågor. Jag är fullständigt fast från första sidan.« | Bok-Tokig

»Divergent är fullkomligt beroendeframkallande.« | USA Today

»Ni som inte läst den än, vad väntar ni på? Betyg: 10 av 10.« | Boktycke