Djävulen och det mörka vattnet

STUART TURTON är en brittisk författare och journalist som bor med sin hustru i London. Hans första roman, De sju morden på Evelyn Hardcastle hyllades av kritikerna och blev en bästsäljare både internationellt och i Sverige. Djävulen och det mörka vattnet är hans efterlängtade andra roman. En isande thriller där Shirley Jackson möter Sherlock Holmes.

Twitter

Titel: 
Djävulen och det mörka vattnet
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
The Devil and the Dark Water
Författarporträtt: 
Charlotte Graham
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-07-01
Antal sidor: 
464
ISBN: 
978-91-8023-037-7 [inb]
978-91-8023-038-4 [e-bok]

Stuart Turton • Djävulen och det mörka vattnet

Året är 1634 och Samuel Pipps, världens främste detektiv, forslas till Amsterdam för att avrättas för ett brott han kanske – eller kanske inte – begått. I sällskap har han sin lojale livvakt, Arent Hayes, som är fast besluten att bevisa sin väns oskuld. Bland de andra passagerarna finns Sara Wessel, en adelskvinna med en hemlighet.

Men deras fartyg har knappt hunnit komma ut på öppet hav förrän resan börjar förgiftas av djävulskap. En märklig symbol dyker upp på seglet. En död spetälsk tycks röra sig över däcken. Boskap dör i natten. Och dessutom hör passagerarna en fasansfull röst viska till dem i mörkret. En röst som utlovar tre oheliga mirakel, följda av en slakt. Först en omöjlig uppgift. Därefter en omöjlig stöld. Och till sist ett omöjligt mord.

Med Pipps fängslad är det bara Arent och Sara som kan lösa mysteriet. En gåta som sträcker sig långt bakåt i deras förflutna – och som nu hotar att sänka fartyget och döda alla ombord.

❧ Vald till en av årets bästa böcker av The Guardian, Daily Mail, Financial Times, The Independent & Amazon.com!

»Fullkomligt fängslande thriller.« New York Times Book Review