Dödsdansen

MARIA GRUND [f. 1975] är en svensk författare, bosatt på Gotland. Dödsdansen är den andra boken i serien om poliserna Sanna Berling och Eir Pedersen, efter Dödssynden, som vann Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa debut 2020, nominerades till årets deckardebut på både Crimetime Awards och Storytel Awards, och som dessutom gjort stor utlandssuccé och sålts till ett dussin länder.

Titel: 
Dödsdansen (Berling-Pedersen-deckare #2)
Författarporträtt: 
Katarina Grip Hook
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Thriller
Utgivningsdag: 
2022-09-30
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-8023-906-6 [inb]
978-91-8023-907-3 [e-bok]

Maria Grund • Dödsdansen

Det är sensommar på den avlägsna ön utanför Sveriges ostkust när en ung man upptäcks irra omkring, naken och förvirrad, i en otillgänglig skog.

Sanna Berling kallas till platsen. Hon har precis återvänt till sitt arbete inom polisen, nu som närpolis i en liten by, och hon vill aldrig mer arbeta med våldsbrott. Men när mannen visar sig vara svårt skadad och avlider på plats dras hon motvilligt in i en ny mordutredning.

Sökandet efter sanningen tycks på ett oroväckande sätt leda till nya mörka hemligheter. Bakom den lilla ortens fasad av lugn finns rädsla och misstro. Unga killar sparkar, slår sönder varandra. Skogen är full av ögon och skuggor. Samtidigt håller ett gäng tonårsflickor på ett märkligt sätt den lilla byn i sitt grepp.

Sanna sveps in i mordutredningen tillsammans med sin kollega Eir Pedersen, samtidigt som hon hemsöks av dramatiska minnen från tre år tidigare, då en tonåring begick en serie våldsamma mord och sedan försvann spårlöst.