Dolda mördare

LYNDA LA PLANTE, född i Liverpool 1943, är en brittisk roman- och manusförfattare. Hon tilldelades det prestigefyllda litteraturpriset Edgar Allan Poe Writer’s Award för TV-serien Prime Suspect. Serien vann även en Emmy Award. Dolda mördare är den andra boken i hennes nya serie om den unga Jane Tennison, som även den nu adapterats för TV och sålts till bland annat USA, Tyskland, Holland, Sverige och Danmark. Den nya serien, Prime Suspect 1973, visas på SVT under 2017.

 

Lynda La Plantes hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Dolda mördare
Översättning: 
Carla Wiberg
Originaltitel: 
Hidden Killers
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2017-11-03
Antal sidor: 
416
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-770-7 [inb]
978-91-7701-771-4 [e-bok]

Lynda La Plante • Dolda mördare

En prostituerad kvinna i blå pälskappa kommer gående, till synes ensam, i mörkret i Hackney Fields. Men någon väntar på henne…

En kvinna hittas död i sitt badkar, med ett sovande litet barn i rummet bredvid. Rör det sig om en olycka – eller om ett till synes perfekt genomfört mord?

När Jane Tennison befordras till kriminalassistent i Londondistriktet Bow Street drabbas hon direkt av inre konflikter. Hennes långt mer erfarna kollegor rör sig snabbt från det ena fallet till det andra, medan Jane ofta tvivlar på deras slutsatser. När hon blir involverad i ett fall som rör en rad våldtäkter tvingas Jane sätta sitt eget liv på spel. Ska hon anpassa sig till polisdistriktets allmänna linje – eller riskera sin position genom att trots allt söka sanningen?

»Mästarinnan av spänning. En lysande berättare.« | Daily Express

»En helt fängslande intrig full av vändningar.« | The Guardian

»Uppslukande.« | Heat