Dune

FRANK HERBERT [1920–1986] var en amerikansk science fiction-författare som publicerade sina första noveller på 1950-talet. Dune, som utkom 1965, betraktas allmänt som en av de främsta romanerna någonsin i genren. Den belönades med både The Hugo Award och The Nebula Award. Vintern 2020 har den nya, stort påkostade filmatiseringen av Dune premiär, i regi av Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario).

Läs ett smakprov...
Titel: 
Dune
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
Dune
Författarporträtt: 
George Westbeau
Omslagsdesign: 
Paolo Sangregorio
Omslagsbild: 
Kalle Kortelainen/Unsplash
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-10-14
Antal sidor: 
720
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-78934-75-1 [inb]
978-91-7893-476-8 [e-bok]

Frank Herbert • Dune

Melange är det mest eftertraktade ämnet i universum: en drog som kan förlänga människors liv och berika det med ett multidimensionellt medvetande, det sista en förutsättning för navigering under interstellära rymdresor. Melange finns bara på den karga ökenplaneten Arrakis.

När kejsaren tar ifrån adelsfamiljen Harkonnen vasallskapet för att i stället ge planeten i förläning till familjen Atreides slår Harkonnen tillbaka och mördar fursten Leto Atreides. Sonen Paul flyr ut i öknen med sin mor lady Jessica och de räddas från att törsta ihjäl av Arrakis ursprungsfolk. Paul måste vinna arrakisfolkets tillit innan han kan leda upproret mot familjen Harkonnen.

Berättelsen om kampen om herraväldet över Arrakis är en storslagen och oavbrutet fängslande historia om makthunger, religion, svek, teknologisk övertro och begränsade naturtillgångar. I svensk översättning av Gabriel Setterborg.

✰ VINNARE AV HUGO AWARD 

 

✰ VINNARE AV NEBULA AWARD 

 

✰ En av tidernas 100 mest inflytelserika romaner enligt BBC 

»Kraftfull, övertygande, genialisk.« Robert A. Heinlein

»Lika fängslande i sin handling som i sina filosofiska vyer. Ett häpnadsväckande science fiction-fenomen.«Washington Post 

»Dune är unik. Jag kan inte komma på något annat att jämföra den med än Sagan om ringen Arthur C. Clarke

»Ett av SF-genrens mest monumentala verk.« Chicago Tribune