East: En asiatisk kokbok

PETER LINDGREN, född 1957, grundade East 1989. Han har tillsammans med krögaren Erik Videgård skrivit Modern asiatisk mat [1996] samt det asiatiska kapitlet i Bonniers stora kokbok [2002].

Läs ett smakprov...
Titel: 
East: En asiatisk kokbok
För/efterord: 
Jesper Tillberg
Författarporträtt: 
Vincent Lindgren
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Mat & Dryck
Utgivningsdag: 
2017-07-01
Antal sidor: 
272
Format: 
210 x 297 mm
ISBN: 
978-91-7645-837-2 [inb]
978-91-7645-904-1 [e-bok]

Peter Lindgren • East: En asiatisk kokbok

East: En asiatisk kokbok är en snygg och inspirerande kokbok och restaurangskildring full av läckra recept från en av Sveriges mest inflytelserika krogar genom tiderna.

När East slog upp sina dörrar på Stureplan i Stockholm för nästan tre decennier sedan var asiatisk mat fortfarande något exotiskt för de flesta svenskar. Easts grundare Peter Lindgren berättar hur allt började och skildrar vad som har hänt – och ätits – på den legendariska restaurangen sedan dess.

Från drinkar och smårätter till vietnamesiska crêpes och kycklingdumplings, från yakitoriskola till lime- och chilimarinerad hälleflundrafilé, och rader av färgrika, kreativa grönsaksrätter. Här finns också ett helt kapitel med Japansk hälsomat, såväl som avsnitt om musiken och inredningen på East. Allt är rikt illustrerat i fyrfärg, och recepten är utformade så att du inte behöver vara något proffs i köket för att åstadkomma smärre underverk hemma.

Ur förordet:

»Grundarna – som kom från DJ-båset lika mycket som från spisen – ville byta toner i det asiatiska köket och krydda med både punk och funk. Punken för långfingret mot reglerna, funken för den kulinariska rytmen. Tänk The Clash. Jamaica bredvid vita rockbeats. Lekfull mångfald, men med ett visst mått av allvar. Eller som när rappionjärerna Grandmaster Flash samplade japanska syntheleganterna Yellow Magic Orchestra. Ett möte, en remix.«