En duktig flickas handbok i mord

HOLLY JACKSON [1992] är en engelsk författare, vars debut En duktig flickas handbok i mord blev en New York Times bestseller och har vunnit flera priser, bland annat en National Book Award för Årets barnbok. Holly Jacksons böcker om den unga amatördetektiven Pip Fitz-Amobi har översatts till 25 språk, sålt i över 2 miljoner exemplar världen över och adapteras nu även till TV-serie av BBC. Duktig flicka, ont blod är den andra boken i serien.

Titel: 
En duktig flickas handbok i mord (En duktig flickas handbok i mord #1)
Översättning: 
Hanna Williamsson
Originaltitel: 
A Good Girl’s Guide to Murder
Författarporträtt: 
Fri
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt, Thriller, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2024-05-30
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-8094-470-0 [inb]
978-91-8094-471-7 [e-bok]

Holly Jackson • En duktig flickas handbok i mord

Det har gått fem år sedan skolflickan Andie Bell mördades av Sal Singh. Fallet är avslutat, polisen vet att det var han. Alla i småstaden Little Kilton vet att det var han. Alla utom den 17-åriga true crime-entusiasten Pip Fitz-Amobi. Hon kände Sal när hon var liten och han var alltid så snäll mot henne. Hur skulle han kunna vara en mördare?

När Pip väljer ämne för sitt slutarbete i skolan är det bara en täckmantel för att kunna forska i fallet. Först är det mest för att ifrågasätta den ursprungliga utredningen, men hon upptäcker snart ett spår av mörka hemligheter som faktiskt skulle kunna bevisa Sals oskuld. Skiljelinjen mellan förflutet och nutid börjar lösas upp, och för varje upptäckt Pip gör utsätter hon sig själv för större fara.

För det råder ingen tvekan om att det finns någon i Little Kilton som inte vill att sanningen ska komma fram.

I översättning av Hanna Williamsson.

»Den perfekta nagelbitaren.« Natasha Preston

»Mörk, läskig och med en intrikat handling – mitt hjärta bultade bokstavligen. Jag har inte blivit så här beroende av något sedan Serial.« Laura Steven