En hondjävuls liv och lustar

FAY WELDON [f.1931] är en engelsk författare uppvuxen på Nya Zealand. En hondjävuls liv och lustar [1983], om antihjälten Ruth Patchett, är Weldons mest hyllade roman.

Titel: 
En hondjävuls liv och lustar
Översättning: 
Annika Preis
Originaltitel: 
The life and loves of a she-devil
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-02-09
Antal sidor: 
240
ISBN: 
978-91-7893-515-4 [poc]
978-91-7893-533-8 [e-bok]

Fay Weldon • En hondjävuls liv och lustar

Ruth Patchett har aldrig betraktat sig själv som djävulsk, snarare motsatsen. Hon är en lång, inte särskilt attraktiv kvinna, som lever ett stillsamt liv med man och barn i en väl ansedd förort. Men när Ruth får reda på att hennes man har en passionerad affär med den vackra författaren Mary Fischer fylls hon med så mycket avund att hon förvandlas till en hondjävul.

Inom några veckor har hon bränt ner familjehemmet och tagit ut försäkringspengarna, inlett ett förhållande med en lokal alkis och förberett en storartad hämnd på kvinnan som tagit ifrån henne allt.

Fay Weldons feministiska klassiker En hondjävuls liv och lustar är ett manifest om hämnd, sex, alkohol och förvandlingens möjligheter. I svensk översättning av Annika Preis.

»En bok som fullkomligt vibrerar av energi. Ett litet, galet mästerverk.« Washington Post

»Fantastisk historia. Satirisk, bitter och väldigt rolig.« Chicago Tribune

»En förbluffande, kittlande, ställföreträdande kick för alla som fantiserat om att hämnas på något.« New York Times Book Review