JAMES CRUMLEY, född 1939 i Texas, är författare till ett stort antal kriminalromaner, bland dem The Mexican Tree Duck och The Right Madness som delar huvudpersonen C.W.Sughrue med En sista riktig kyss.

Läs ett smakprov...
Titel: 
En sista riktig kyss
Översättning: 
Niclas Nilsson
Originaltitel: 
Last good kiss
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2012-05-30
Antal sidor: 
282
Format: 
179 x 111 x 15 mm
ISBN: 
978-91-7499-028-7 [poc]
978-91-8545-384-9 [häf]
978-91-7499-278-6 [e-bok]

James Crumley • En sista riktig kyss

När privatspanaren C.W. Sughrue äntligen hittar författaren Abraham Trahearne är det på en sunkig bar i Kalifornien, där han sitter och dricker med en alkoholiserad bulldog. I baren arbetar Rosie, vars tonåriga dotter tio år tidigare försvunnit i hippie-erans lyckligt nerknarkade San Francisco.

I stället för att köra hem Trahearne tar Sughrue med honom på en resa kantad av urspårade fester och brutala utpressningsförsök allt för att hitta Rosies dotter Betty Sue.

JAMES CRUMLEYS [1939-2008] klassiska kriminalroman En sista riktig kyss [1978] är en våldsam och poetisk berättelse om borttappade själar och överlevande blomsterbarn under ett kallt amerikanskt sjuttiotal.

Såväl George Pelecanos som Dennis Lehane har framhållit den som sin generations mest inflytelserika kriminalroman.

»Den största detektivroman som skrivits under min livstid.« | George Pelecanos

»Mellan Raymond Chandlers The Big Sleep och James Ellroys The Big Nowhere finns egentligen bara ett riktigt stort hårdkokt mästerverk, och det är James Crumleys En sista riktig kyss.« | Jan Arnald, DN

 

»En av det senaste halvseklets mest betydande kriminalförfattare.« | John-Henri Holmberg, Sydsvenskan

»James Crumleys En sista riktig kyss som kom ut 1978 är den viktigaste, mest nyskapande noirromanen. Den visade att genren kunde vara så mycket mer. Och stor litteratur.« | Dennis Lehane