Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet

DAVE EGGERS, född 1970 i Boston och uppvuxen i Lake Forest, Illinois är en amerikansk författare, förläggare och redaktör. 1998 startade han McSweeney’s, då som litterär tidskrift, ett projekt som sedan vuxit till ett stort, alternativt bokförlag, baserat i San Francisco. Utöver böcker ger förlaget ut flera månadsmagasin och driver skrivarskolor. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet [A Heartbreaking Work of Staggering Genius, 2000] var Eggers debutbok, som låg etta på New York Times bestseller-lista, nominerades till Pulitzer-priset i kategorin General Non-Fiction, samt utnämndes till årets bästa bok i Time Magazine. 2010 placerade Time boken på plats 12 i listan över decenniets 100 bästa böcker.

Dave Eggers hemsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet
Översättning: 
Thomas Preis
Originaltitel: 
A Heartbreaking Work of Staggering Genius
Författarporträtt: 
Em-J Staples
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Matt Safian
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-10-22
Antal sidor: 
496
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7499-217-5 [poc]
978-91-7499-227-4 [e-bok]

Dave Eggers • Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet

När Dave Eggers var 21 år gammal dog båda hans föräldrar i cancer, med bara några veckors mellanrum. Han tvingades ta hand om sin lillebror »Toph«, som då bara var åtta år gammal. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet är den gripande – och samtidigt på tusen sätt uppsluppna – berättelsen om de båda brödernas liv efter att de i ett slag blivit föräldralösa. Om hur de flyttar från östkusten till västkusten i USA och där startar ett nytt liv.

Dave Eggers debutbok hör till århundradets hittills mest framgångsrika. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet [2000] blev en litterär sensation när den kom och betraktas i dag som en modern klassiker.

I svensk översättning av Thomas Preis.

»En stor, virtuos, vågad, manodepressiv stuvning till bok.« | The New York Times

»En fullkomligt obönhörlig bok. Otroligt gripande.« | David Foster Wallace

»Dave Eggers frambesvärjer ungdomens trasiga skönhet som en ung Bob Dylan, skummande av ursinne. Hans bok är ett både komiskt och rörande vittnesmål som överskrider formens gränser.« | The Washington Post