Everland

LARS GÖRAN PERSSON är en svensk skådespelare och författare, född i Forsbacka, bosatt och verksam i Stockholm. Operation ACE är hans rafflande nya äventyrsroman och en fristående uppföljare till den hyllade Everland.

 

Titel: 
Everland
Författarporträtt: 
Lena Koller
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
Stephen Mulcahey/Trevillion Images
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-03-18
Antal sidor: 
384
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7893-804-9 [inb]
978-91-7893-805-6 [e-bok]

Lars Göran Persson • Everland

Det är krigsvåren 1944. Nazityskland är i färd med att tillverka en atombomb när deras tungvattenfabrik i Norge förstörs av de allierade. Men tyskarna har redan flyttat verksamheten. De har även gjort en sensationell upptäckt. Möjligheten att konstruera bomben och vinna kriget verkar nu avsevärt enklare.

En brittisk spion i Berlin har avslöjat hemligheten och både England och Tyskland har skickat ut agenter för att säkra den.

Nioårige Tor och hans mamma Sigrid är också på väg. Till Gäddsjö i nordvästra Jämtland för att börja på ny kula. Tor och hans nyfunne vän Valdemar träffar där på en störtad och sårad engelsk officer. De, och inte minst Sigrid, tar hand om honom.

Kriget kryper allt närmare, och någonstans vid den norsk-svenska gränsen drar det ihop sig till en avgörande kraftmätning, ett ögonblick då allt ställs på sin spets.

 

»En spionroman med många bottnar.« Lotta Olsson rekommenderar Everland i DN

»Lars Göran Persson är ett guldkorn! En fantastisk äventyrsroman.« Frue_s

»Spännande & intressant! Betyg: 4 av 5.« Lenas böcker och annat

»En fin berättelse & en klassisk spänningsroman.« #1bok2katter3kopparte