Floder: En berättelse i bilder från flod till hav

PETER GOES [1968] är en belgisk författare och illustratör, utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Ghent. Hans Tijdlijn från 2015 blev en internationell bästsäljare. Hösten 2023 kom The Harry Potter Wizarding Almanac, illustrerad av Goes och med text av J. K. Rowling. Goes har tilldelats en rad utmärkelser för sina böcker, bland annat Bästa Holländska Bokdesign och Troisdorfers Bilderbokspris. Floder: En berättelse i bilder från flod till hav har översatts till ett tiotal språk.

Titel: 
Floder: En berättelse i bilder från flod till hav
Översättning: 
Ingrid Wikén Bonde
Originaltitel: 
Rivieren: Een reis langs zeeën, meren en riviere
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt, Sakprosa
Utgivningsdag: 
2024-05-14
Antal sidor: 
74
ISBN: 
978-91-8094-458-8 [kart]
978-91-8094-459-5 [e-bok]

Peter Goes • Floder: En berättelse i bilder från flod till hav

Floder är en magisk resa som tar oss med till världens viktigaste floder och hav. Från Nilen till Amazon floden, Mekongdeltat till Mississippi, Murray till Waikato. Floderna blir en ingång till en större berättelse om vår planet. Genom att kartlägga vårt ursprung – människans, djurens, men också själva naturens – väcker Peter Goes både vår historia och vår samtid till liv.

Boken är full av fantastiska illustrationer som inkluderar viktiga händelser, historiska gestalter och spännande berättelser kopplade till foderna. Det är en uppslukande, lekfull bok för barn i mellanåldern, som visar oss vilka vi är, hur vi lever och vilka myter vi väver kring våra folkslag och platser.

I översättning av Ingrid Wikén Bonde.

»Peter Goes lyckas väl med konsten att göra information och fakta lekfull, Floder är minst sagt visuellt slående.« Betyg: 4 av 5 – Anna Bjurström, BTJ

»Historia, vetenskap och geografi möter den traditionella kartografins skönhet och kreativitet i den här fantastiska visuella uppvisningen.« Foreword Reviews