Förrädare

MANDA SCOTT är en skotsk författare och journalist som skriver för The Independent, GuardianDaily Telegraph och Times. Hennes böcker har blivit nominerade till bland annat Women s Prize for Fiction och Edgar AwardFörrädare är Manda Scotts nya, fristående thriller. 


Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Förrädare
Översättning: 
Kjell Waltman
Originaltitel: 
A Treachery of Spies
Författarporträtt: 
Faith Tilleray
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
Stephen Mulcahey/Arcangel (bakgrund) & CollaborationJS/Trevillion (kvinna)
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-07-16
Antal sidor: 
576
ISBN: 
978-91-7893-420-1 [poc]
978-91-7781-898-4 [e-bok]

Manda Scott • Förrädare

En äldre kvinna hittas mördad i Orléans i Frankrike. Alla tecken som skulle ha kunnat avslöja hennes identitet har skickligt eliminerats, men dödsmetoden är mycket specifik: Hon har avrättats på samma sätt som förrädare avrättades av motståndsrörelsen under Andra världskriget.

Spåren efter mördaren leder kriminalinspektör Inès Picaut tillbaka till fyrtiotalets Frankrike där män och kvinnor i motståndsrörelsen organiserade sig mot den nazistiska ockupationsmakten i en desperat kamp för överlevnad.

För att komma vidare med utredningen måste Picaut ta reda på vad som hänt i det förflutna. Ett nätverk av spioner börjar framträda, tillsammans med en intrig som sträcker sig tillbaka till mordoffrets ungdom: En tid när oheliga allianser ingicks mellan ockuperade och ockupanter, då avtal upprättades och löften bröts.

Det förflutna har varit begravt i decennier och det finns de vars framtid är beroende av att det fortsätter vara så. Och som är beredda att döda för att bevara sina hemligheter

 

 

Nominerad till BÄSTA ÖVERSATTA KRIMINALROMAN av Svenska deckarakademin!

»Suverän blandning av historisk roman & thriller.«  | Vald till Månadens thriller i The Sunday Times 

»Smart, sofistikerad – och våldsamt spännande.« | Lee Child

»Suverän läsning.« | Skånska Dagbladet

»Den här boken öppnade sitt gap och slukade mig med hull och hår. Den mest spännande och engagerande thriller jag har läst på länge. Jag kan inte rekommendera den starkt nog.« | Mick Herron