Fruktan: Donald Trump i Vita huset

BOB WOODWARD är redaktör på Washington Post, där han nu har arbetat i 47 år. Han har delat två Pulitzer-pris, ett med Carl Bernstein för avslöjandet av Watergate-skandalen 1973, och nästa 2003 som huvudreporter för täckningen av 11 september-attackerna. Tolv av Bob Woodwards tidigare böcker har legat etta på New York Times bestsellerlista och Fruktan: Donald Trump i Vita huset sålde otroliga 1,2 miljoner exemplar i USA redan under första månaden.

Twitter

Titel: 
Fruktan: Donald Trump i Vita huset
Översättning: 
Gabriel Setterborg & Kjell Waltman
Originaltitel: 
Fear: Trump in the White House
Författarporträtt: 
Lisa Berg
Omslagsdesign: 
David Litman & Lars Sundh
Omslagsbild: 
© Brendan Smialowski/APF/TT, 2019
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Samhälle & Politik
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-7893-091-3 [poc]
978-91-7781-783-3 [inb]
978-91-7781-805-2 [e-bok]

Bob Woodward • Fruktan: Donald Trump i Vita huset

Den miljonsäljande insiderskildringen av Donald Trumps första ämbetstid, av den legendariske Watergate-journalisten.

Författaren och journalisten Bob Woodward har rapporterat med sällsynt auktoritet om åtta presidentskap, från Nixon till Obama. Nu avslöjar han med en aldrig tidigare skådad detaljrikedom det uppslitande arbetet i Vita huset under Donald Trump och hur presidenten fattar beslut i stora politiska in- och utrikesfrågor.

Boken bygger på hundratals timmar av intervjuer med förstahandskällor, anteckningar från politiska möten, personliga dagböcker, centrala filer och dokument. Fokus ligger på de explosiva debatterna och beslutsfattandet i Ovala rummet, situationsrummet, på Air Force One och i residenset i Vita huset.

Fruktan: Donald Trump i Vita huset är det mest ingående porträtt av en sittande president som någonsin publicerats under presidentens första ämbetstid.

»En insiderskildring genom ögonen på presidentens innersta krets. Fullkomligt lysande.« | CNN

»Förödande reportage om Donald Trumps presidentskap.« | The New Yorker

»I en tid av ›alternativa fakta‹ och frätande twitterinlägg om ›fake news‹ är Bob Woodward en sanningens guldstandard. Hans bok är explosiv, förödande, häpnadsväckande.« | The Washington Post

»Den historia Bob Woodward destillerat fram ur tonvis med utskrivna djupintervjuer tecknar en bild som blivit än tydligare sedan boken gavs ut: av ett alltmer dysfunktionellt Vita huset.«  Ola Larsmo, DN