Viktor Johansson Game Over

VIKTOR JOHANSSON [född 1983] är en svensk författare och filmregissör. 2007 mottog han Borås Tidnings debutantpris för diktsamlingen Kapslar, och han har även nominerats till Sveriges Radios romanpris och Tidningen Vi:s litteraturpris. 2014 långfilmsdebuterade han med Under Gottsunda.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Game Over
Författarporträtt: 
Terese Andrén
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Viktor Johansson
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2010-10-09
Antal sidor: 
168
Format: 
127 x 200 mm
ISBN: 
978-91-86021-67-2 [mb]
978-91-7645-490-9 [e-bok]

Viktor Johansson • Game Over

Game Over är en sångbok för bottenlösa röster, för pojkar, fågelbarn, älskande och dödsdömda. För klottrare, flyktingar och sommarbarn som sjunger upp ett luftrum där identiteten inte längre är en burfågel, kroppen inte längre en funktion, den muterar och rostar, brinner och åldras.

Mellan radhus och arkadhallar hörs en kör full av skräp och förvandlingar, sorg och självlysande drömmar. Samvetet är skört och naturen en skuld. Men sista dansen är alltid en tryckare, den är en katastroffilm, där alla kommer varandra nära av världens undergång.

»Viktor Johansson vet precis vad han gör och man tvivlar aldrig på att ett ungt poetiskt geni är i farten« | Per-Axel Svensson, Borås Tidning

»Viktor Johansson har mutat in sin egen språkliga domän och gör det med lika delar utsatthet, nyfikenhet och trygghet vilket medför en egen diktvärld man som läser är glad att får vara del av.« | Per Bergström, Kristianstadsbladet