Gargantis

THOMAS TAYLOR [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör. Hans läskiga och fantasifulla trilogi om kuststaden Avgrundens Havsbad har gjort stor internationell succé och kommer nu också att produceras som långfilm av Sony Pictures. Festergrimm är den fjärde och senaste boken i serien som inleddes med Malamander.

 


Läs ett smakprov...
Titel: 
Gargantis
Översättning: 
Jan Risheden
Originaltitel: 
Gargantis
Omslagsbild: 
© George Ermos, 2020
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-07-08
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-7893-347-1 [inb]
978-91-7893-466-9 [e-bok]

Thomas Taylor • Gargantis

När en uråldrig glasflaska spolas upp på stranden under en våldsam elektrisk storm tycks varenda invånare i Avgrundens Havsbad vilja ha den. Men borde de inte snarare vara rädda för den?

Enligt legenden innehåller flaskan en häpnadsväckande hemlighet, något som kastar ett domedagsmoln över hela trakten. Kan det verkligen vara så att det enorma sjöodjuret Gargantis vaknat upp ur sin djupa sömn och nu orsakar de djupa sprickor i marken som dyker upp över hela Avgrundens Havsbad?

Efter att ha blivit betrodda med flaskan inser Herbie och Violet att de inte har något annat val än att trotsa den fruktansvärda stormen och försöka lugna odjuret – om inte Avgrundens Havsbad ska glida ut i havet och försvinna för alltid... 

I svensk översättning av Jan Risheden.

»Fantastiskt berättande med ett Dickenskt karaktärsgalleri och ett hårresande sjöodjur. Jag kunde inte sluta läsa.« | M.G. Leonard om Avgrundens Havsbad-trilogin