Generation X

DOUGLAS COUPLAND [född 1961] är en kanadensisk författare och konstnär. Han debuterade 1991 med den omedelbart kultförklarade Generation X. Senare har han gett ut bland annat Microslavar [Microserfs, 1995], Girlfriend in a Coma [1998] och jPod [2006].

Douglas Couplands sajt
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Generation X
Översättning: 
Johan Frick
Originaltitel: 
Generation X: Tales for an Accelerated Culture
Författarporträtt: 
Thomas Dozol
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2017-08-11
Antal sidor: 
176
Format: 
200 x 230 mm
ISBN: 
978-91-7499-707-1 [inb]
978-91-7499-708-8 [e-bok]

Douglas Coupland • Generation X

Andy, Dag och Claire har inte tillräckliga resurser för kostnaderna i det samhälle de fötts i. De är i tjugoårsåldern, uppvuxna med skilsmässa, Watergate och kärnkraftsolyckan på Three Mile Island. Präglade av åttiotalsfenomen – yuppies, lågkonjunktur, crack och Ronald Reagan – representerar de den nya generationen: Generation X.

Men de vägrar ställa upp som målgrupp för smarta marknadsförare, har sagt upp sig från sina meningslösa jobb och dragit i väg till Kaliforniens öken. Där dricker de, försörjer sig på ströjobb, och berättar humoristiska och oroande sagor för varandra om en värld av popkultur, gamla TV-serier och svensk slit-och-släng-design.

Fram växer lysande porträtt av fanatiskt oberoende individer, patologiskt ambivalenta inför framtiden och fulla av otillfredsställd längtan efter någonting bestående.

I översättning av Johan Frick.

 

Omslagsbilden visar Douglas Couplands skulptur Optimism vs. Pessimism (2014).

»I normala fall skulle jag be dig skjuta mig om jag påstod att en bok ‘definierade en generation’, men Generation X är ett undantag.« | Sam Jordison, The Guardian

»Douglas Coupland är den amerikanska popkulturens krönte kung.« | New Musical Express

»En banbrytande roman.« | Los Angeles Times