SARAH J. MAAS är en amerikansk ungdomsboksförfattare som har slagit igenom stort med Glastronen-serien. Hennes böcker har översatts till fler än 36 språk och sålt i över 9 miljoner exemplar världen över! En TV-serie baserad på Glastronen-sviten kommer att produceras av Mark Gordon, som bland annat gjort Ray Donovan och Grey’s Anatomy. Sarah J. Maas är även aktuell med bokserien Ett hov av taggar & rosor. Hon är bosatt i Pennsylvania tillsammans med sin make och hund.

Hemsida
Twitter

The World of Sarah J. Maas

Läs ett smakprov...
Titel: 
Glastronen
Översättning: 
Lena Jonsson & Emma Jonsson Sandström
Originaltitel: 
Throne of Glass
Författarporträtt: 
Josh Wasserman
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Talexi
Bandtyp: 
Storpocket
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2017-02-07
Antal sidor: 
400
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-616-8 [s-poc]
978-91-7645-842-6 [inb]
978-91-7645-869-3 [e-bok]

Sarah J. Maas • Glastronen

I kungadömet Adarlan – där magi och gamla seder förbjudits, och där härskaren styr med järnhand – kallas landets främsta lönnmördare, 18-åriga Celaena Sardothien, till rikets vackra, skimrande glasslott.

Hon reser dit, inte för att mörda kungen, utan för att vinna sin frihet. Om Celaena besegrar tjugotre motståndare i en tävling – mördare, tjuvar och soldater – blir hon frigiven från fängelset och kommer att få tjäna som kungens kämpe.

Kronprinsen, Dorian Havilliard, kommer att utmana henne. Kaptenen för livgardet, Chaol Västfall, kommer att träna henne. Och båda kommer att försöka vinna hennes hjärta. Men något ondskefullt ruvar i glasslottet, något som är där i syfte att döda.

Celaenas kamp för sin frihet övergår till en kamp för överlevnad, till ett desperat försök att förgöra de mörka krafterna innan de utplånar hela hennes värld.

 

Glastronen är första delen i den storsäljande Glastronen-serien.

»Läs den om du är en fantasyälskare.« Betyg: 5 av 5 – Emilias boktips

»Så spännande att man bara vill ha mer, mer och mer!« Betyg: 5 av 5 – Bokriket

»Handlingen är absolut briljant, och jag ÄLSKAR den. Lönnmördare, palatsintriger, magi och romanser. Vad mer kan man begära?« Petras bokblogg

»Celaena är en hjältinna att älska!« Prickiga Paula

»Oumbärlig läsning för alla som gillar episk fantasy.« USA TODAY

»Jag fastnade direkt i den här världen och hade jag inte haft lördagsjobb hade jag suttit uppe hela natten mellan fredag och lördag för att läsa ut den.« Vargnatts bokhylla