Greven av Monte Cristo

ALEXANDRE DUMAS den äldre [1802–1870] var en exceptionellt produktiv fransk författare, som under sin livstid publicerade ett stort antal romaner i olika genrer, såväl som pjäser och reseskildringar. Men av Dumas verk är det hans äventyrsromaner som blivit omistliga klassiker, allra främst Greven av Monte Cristo och De tre musketörerna.

Titel: 
Greven av Monte Cristo
Översättning: 
Jakob Gunnarsson
Originaltitel: 
Le Comte de Monte-Cristo
Författarporträtt: 
Foto: Nadar. Kolorering: Rasmus Pettersson
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
© Olga Posadskaya / Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2023-06-30
Antal sidor: 
624
ISBN: 
978-91-8063-477-9 [inb]

Alexandre Dumas • Greven av Monte Cristo

Nittonåriga Edmond Dantès anklagas på falska grunder för landsförräderi och skickas – utan rättegång – till det ensligt belägna fängelset på ön Château d'If utanför Marseille. Genom en tunnel mellan cellerna möter han den italienska fången Abbé Faria, präst och akademiker, som berättar om en skatt gömd på ön Monte Cristo.

När Faria dör smugglar Dantès hans kropp till sin egen cell och tar i sin tur Farias plats i liksäcken, och lyckas rymma när säcken slängs i havet. Han ska hämnas på de män vars avundsjuka satte honom i fängelse, och han ska hitta skatten på Monte Cristo.

Alexandre Dumas klassiska äventyrsroman Greven av Monte Cristo presenteras här i en efterlängtad nyutgåva, i översättning och bearbetning av Jakob Gunnarsson.