Hej då, vi ses i morron

WILLIAM MAXWELL [1908–2000] var en amerikansk författare, essäist och skönlitterär redaktör på The New Yorker (en roll i vilken Maxwell blev legendarisk för sitt arbete med J. D. Salinger, Eudora Welty, Vladimir Nabokov, Isaac Bashevis Singer och många fler). Hej då, vi ses i morron [So Long, See You Tomorrow, 1980] var Maxwells hyllade återkomst till romanformen efter arton år.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Hej då, vi ses i morron
För/efterord: 
Staffan Holmgren
Översättning: 
Staffan Holmgren
Originaltitel: 
So Long, See You Tomorrow
Författarporträtt: 
Brookie Maxwell
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Andrey Tiyk
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2015-09-09
Antal sidor: 
144
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-002-7 [inb]
978-91-7499-036-2 [e-bok]

William Maxwell • Hej då, vi ses i morron

I staden där William Maxwell växte upp inträffade en tragedi på tjugotalet: ett mord begicks i en familj i samband med en skilsmässa. Författaren minns sig själv som liten och frågar sig varför han inte kunde sträcka en hjälpande hand åt den stackars skolkamrat som var mördarens son.

Hej då, vi ses i morron är en metafiktiv självbiografi, en konfrontation med förlust, ensamhet och rädsla, som kort efter att den kom ut 1980 belönades med The National Book Award, ett av USA:s mest prestigefyllda litterära priser.

En modern amerikansk klassiker i översättning och med ett nyskrivet efterord av Staffan Holmgren.

»Efter att ha läst Hej då, vi ses i morron tänkte jag: Det är alltså så här det ska göras. Jag tänkte: Om jag bara kunde gå tillbaka och skriva om varenda sak jag skrivit.« Alice Munro