Jamie

L. D. LAPINSKI är en brittisk barnboksförfattare, bosatt utanför Sherwoodskogen i England tillsammans med sin familj och katten Hector. Jamie är den fjärde av hens böcker som kommer ut på svenska efter de tre populära delarna i serien Resebyrån Främmande Världar.

Titel: 
Jamie
Översättning: 
Hanna Williamsson
Originaltitel: 
Jamie: A Joyful Story of Friendship, Bravery and Acceptance
Författarporträtt: 
Anton Lapinski
Omslagsbild: 
Harry Woodgate
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-03-18
Antal sidor: 
192
ISBN: 
978-91-8094-100-6 [kart]
978-91-8094-101-3 [e-bok]

L. D. Lapinski • Jamie

Jamie Rambeau är en glad ickebinär elvaåring som älskar att umgås med sina två bästa vänner, Daisy och Ash. Men när trion får reda på att de ska skiljas åt efter fyran för att gå i pojk- och flickskolor hotas deras vänskap. När Jamie inser att ingen dessutom har tänkt på var hen ska gå tar de ärendet i egna händer. Vännernas ansträngningar leder så småningom till en takprotest mot skolans binära regler.

Jamie är en upplyftande, vackert skildrad berättelse om att hitta sin plats när världen inte tycker att man passar in någonstans.

I översättning av Hanna Williamsson.

»Det är en stark historia om vänskap som levandegörs av ett språk med liknelser och metaforer som ger känsla och djup.« Betyg: 4 av 5 – Sofie Andersson, BTJ

»Det är en så fin berättelse om att få vara den en är. Jamie får en att må bra och ger hopp om framtiden.« Malin mitt i boken

»En finkänslig, rörande berättelse om att kämpa för acceptans och förändring.« The Guardian

»Hjärtvärmande och absolut måsteläsning för unga HBTQ+-personer.« Gay Times

»En inspirerande historia om en ung person som hittar styrkan och kraften att vara exakt den de är.« The Scotsman