Julsagor

H. C. ANDERSEN [1805–1875] föddes i Odense, Danmark, som son till en fattig skomakare och tvätterska. Han har gått till historien som världens störste sagoberättare, alla språk inräknade. Själv såg han sig helst som romanförfattare, dramatiker, poet och reseskildrare. Men det är med sagorna – som började ges ut 1835 och som i dag finns översatta till 125 språk – som H.C. Andersen intar en plats i världslitteraturen. Historier som Den lilla sjöjungfrun, Den fula ankungen, Kejsarens nya kläder och Snödrottningen, för att bara nämna några. Många gånger har H.C. Andersens sagor också använts för film, teater, balett och inspirerat annan litteratur.

Titel: 
Julsagor
Översättning: 
Bengt Anderberg, Elisabet Björklund, Hugo Gyllander & Axel Norbeck
Författarporträtt: 
Franz Hanfstaengl [1860]; kolorering: Modernista
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-09-21
Antal sidor: 
184
ISBN: 
978-91-7499-677-7 [kart]
978-91-8023-345-3 [e-bok]

H. C. Andersen • Julsagor

Hans Christian Andersen har gått till historien som den störste sagoberättaren i världen. Med sina sagor – som började ges ut 1835 och i dag finns översatta till 160 språk – har H. C. Andersen intagit en självklar plats i världslitteraturen.

Julsagor samlar Andersens bästa sagor med anknytning till julen och vintern – omistliga berättelser som Snödrottningen, Granen, Snögubben, Snödroppen, Ängeln och Flickan med svavelstickorna. En klassisk julklappsbok, här i en present utgåva med magnifika färgillustrationer av den rysk-schweiziska illustratören Jenya Hitz.

I översättning av Bengt Anderberg, Elisabet Björklund, Hugo Gyllander & Axel Norbeck.

»Ett viktigt kulturarv.« Madeleine Jehpsson, BTJ

»En perfekt presentbok med magnifika färgillustrationer.« Bokprataren