Karismasamhället

ELIS MONTEVERDE BURRAU är frivillig nationalpoet. Sedan 2016 har han publicerat flera diktsamlingar och romaner. Hans senaste bok är diktsamlingen 6:e juni och solen.

Titel: 
Karismasamhället
För/efterord: 
Elis Monteverde Burrau
Författarporträtt: 
Privat
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
Militza Monteverde Burrau, Seoul 2018
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-01-21
Antal sidor: 
240
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-917-893-517-8 [poc]

Elis Monteverde Burrau • Karismasamhället

En professor på Mejan kommer ut från Taverna Brillo och konstaterar att gänget är »den nya Fluxusrörelsen«. Ingen vet vad det betyder, men alla skrattar. Ingenting är nytt. En kille står och tittar in i ett nyckelskåp i tre timmar. Bodil Malmsten begravs. En poetisk falang vill att alla äldre generationer ska dö. Hela stan är ett arbetsprov.

2015–2016. Den unge poeten Elis Burrau flyr in i en ny bekantskapskrets. Han förtrollas av den karismatiske Sasha, en konststudent som excellerar i elektriska, till synes meningslösa spektakel. Elis ser sig själv som likgiltig, ironisk. Han tror att han hatar kronologi och älskar fragmentarisk gardering. Han vet inte vad som gör ont på riktigt.

Denna utgåva av Karismasamhället innehåller ett nyskrivet förord av författaren.

»Ska sanningen fram har jag inte känt mig så här utanför sedan jag gick på gymnasiet.« | Upsala Nya Tidning

»Barnen spelar Scooby-Doo och jag läser och sätter post-it-lappar på nästan varje sida i Elis Monteverde Burraus Karismasamhället. Jag ger den sex av fem möjliga poäng.« | Linda Skugge

»Om den kan rekommenderas? Det klichéartade svaret: du kommer att hata eller älska den.« | Vesna Prekopic, Sydsvenskan