Kärlekshypotesen

ALI HAZELWOOD är uppvuxen i Italien, men numera bosatt i USA där hon utöver att vara författare är professor i neurovetenskap. Hennes debutroman Kärlekshypotesen blev en New York Times bestseller och en TikTok-sensation, har sålt i över 750.000 exemplar och ska nu även bli film. Kärlek i teorin är den tredje boken i hennes Kärlekshypoteser-serie efter Kärlek på hjärnan.

Hazelwoods hemsida

Titel: 
Kärlekshypotesen
Översättning: 
Isabel Valencia
Originaltitel: 
The Love Hypothesis
Författarporträtt: 
Justin Murphy
Omslagsdesign: 
Tiffany Estreicher
Omslagsbild: 
Lilithsaur
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2023-06-21
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-8063-751-0 [inb]
978-91-8063-752-7 [e-bok]

Ali Hazelwood • Kärlekshypotesen

Doktoranden Olive Smith tror inte på långvariga romantiska förhållanden. Det gör däremot hennes bästa kompis Anh, som har förälskat sig i Olives ex men vägrar dejta honom av hänsyn till väninnan.

Olive, som mer än någonting annat vill se sin bästa vän lycklig, ljuger och säger att hon redan har ett nytt förhållande på gång. När Anh inte tror henne känner sig Olive – som den vetenskapskvinna hon är – tvingad att tillhandahålla bevis, och kysser därför första bästa kille som går förbi...

Killen råkar vara Adam Carlsen – en ung, framgångsrik professor, men också ett ökänt kräk. Till Olives stora förvåning spelar Adam med och låtsas vara hennes pojkvän. Men inte nog med det, när hon hamnar i trubbel under en vetenskaplig konferens kommer Adam till hennes undsättning.

Plötsligt är Olives lilla experiment farligt nära att självantända, vilket tvingar henne att sätta sitt eget hjärta under lupp och omvärdera sin hypotes om kärleken.

I översättning av Isabel Valencia.

»Den här boken är så bra och förtjänar alla hyllningar den får! Jag älskade Olive från första sidan.« Emilias bokhylla

»Lite humor, mycket kärlek – du kommer älska denna!« Betyg: 5 av 5 – Emma och Viktor läser

»Den här boken är både rolig och lättläst och bjuder på många skratt. Den har verkligen allt!« Betyg: 5 av 5 – Rämmengården

»En mycket stark debutroman!« Betyg: 4 av 5 – Alva Nordfeldt, BTJ

»Boken är en härlig roman med humor, förvecklingar, relationer och kärlek i akademisk miljö.« Betyg: 4 av 5 – Mias bok

»En fin och läsvärd bok som jag varmt rekommenderar.« Bokmalin