KoMo

PONTUS JOAKIM OLOFSSON är född 1978 och uppvuxen i Tensta och Rotebro. Han har studerat teologi, sanskrit och taosim, och gick 2008 ut Lunds universitets författarskola. KoMo är hans debutroman.

Läs ett smakprov...
Titel: 
KoMo
Författarporträtt: 
Sebastian Pauly
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
Arsgera (porträtt) / Anatolii (skalbagge)
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-04-14
Antal sidor: 
448
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7781-226-5 [pocket]
978-91-7781-314-9 [e-bok]

Pontus Joakim Olofsson • KoMo

Kattarina Krasznapolski vaknar upp ur en fyra år lång läkemedelsframkallad fantasi, där hon trott sig vara läkare på en psykiatrisk klinik i Zürich. I själva verket har hon varit en av patienterna. En djupt deprimerad kvinna som inte sett någon annan utväg än att underkasta sig en extremt tung behandling för att slippa ifrån sitt liv.

Hur hamnade hon där? Bit för bit samlar hon ihop sin historia, sin identitet. Till sin hjälp har hon en skimrande insekt som är både hennes livstecknare och skrivmaskin: KoMo.

Pontus Joakim Olofssons debutroman utspelar sig i en nära framtid där vi ställs inför frågor om psykofarmaka, om hur vi utvecklar vårt samhälle och om vad som är viktigt för oss som människor.

»En av de mest briljanta och medryckande science fiction-romaner jag.« | Malin Liedberg, BTJ

»En intressantare och mer stilistiskt välskriven roman än bra mycket jag läst, både inom och utom genren.« | Petter Larsson, Helsingborgs Dagblad

»Debuterande Pontus Joakim Olofsson gör ett starkt intryck med science fiction-romanen KoMo, där identitet och identitetsskapande undersöks på ett närgånget sätt.« | Litteraturmagazinet