Långt farväl

RAYMOND CHANDLER [1888–1959] är den amerikanska deckartraditionens verklige gigant, beundrad av litterära ikoner som Ian Fleming, Evelyn Waugh, J. G. Ballard och Haruki Murakami. Flera av hans romaner har filmatiserats och blivit odödliga klassiker på egen hand. Kvinnan i sjön och Ett långt farväl är den tredje och fjärde boken i Modernistas nyutgivning av Raymond Chandlers klassiska böcker om Philip Marlowe.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Långt farväl
Översättning: 
Mårten Edlund
Originaltitel: 
The Long Goodbye
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Framsida: Lauren Bacall Baksida: Raymond Chandler [Kolorering: Marina Amaral]
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt, Thriller
Utgivningsdag: 
2020-04-16
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-7893-337-2 [inb]
978-91-7499-694-4 [e-bok]

Raymond Chandler • Långt farväl

Den utblottade, alkoholiserade Terry Lennox har ett problem: Hans miljonärshustru är död och han måste snabbt ta sig ut ur Los Angeles. Så han vänder sig till sin enda vän i världen: privatdetektiven Philip Marlowe. Marlowe är beredd att hjälpa en vän i nöd, men så tar Lennox livet av sig i Mexiko och allt börjar gå snett. 

Marlowe ställs inför en eländig samling otrogna och alkoholiserade män i LA:s Idle Valley, där de rika lider av en enda lång solbränd baksmälla. Marlowe är övertygad om att Lennox inte mördade sin hustru, men hur många fler lik ska behöva dyka upp innan han lyckas uppdaga sanningen? 

I svensk översättning av Mårten Edlund.

»En av tidernas bästa kriminalförfattare.« | Sunday Times

»Raymond Chandler är mästaren« | New York Times