Morels uppfinning

ADOLFO BIOY CASARES [1914–1999] är en argentinsk författare vars mästerliga Morels uppfinning [1940] är ett förgrundsverk inom den magiska realismen. Romanen har haft stort inflytande på författare som Julio Cortázar, Gabriel García Márquez och Alejo Carpentier. 1990 tilldelades Adolfo Bioy Casares det prestigefyllda spanska Cervantes-priset.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Morels uppfinning
För/efterord: 
Lasse Söderberg / Jorge Luis Borges
Översättning: 
Lasse Söderberg
Originaltitel: 
La invención de Morel
Författarporträtt: 
Sophie Bassouls
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2015-09-12
Antal sidor: 
112
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-682-1 [inb]
978-91-7499-685-2 [e-bok]

Adolfo Bioy Casares • Morels uppfinning

Det kommer som en chock för fängelserymlingen att där finns andra människor på ön, som ju ska ha varit obebodd i många år. Fast ingen verkar ta notis om honom, som vore han osynlig. Människorna förbryllar också med sina exakta rutiner. Och är det någon som totalt ignorerar honom så är det hon, Faustine, som alltid återkommer till samma ställe vid solnedgången.

Gradvis får han insikt i öns gåta – en abnorm verklighet öppnar sig. Möjligheten uppstår att för alltid vara hos Faustine, men det är på ytterst ensamma villkor. Han har i vilket fall inget att förlora, för han är fast inuti Morels uppfinning.

En latinamerikansk klassiker av Adolfo Bioy Casares, i översättning och med förord av poeten och kritikern Lasse Söderberg samt ett efterord av Jorge Luis Borges.

»Den perfekta äventyrsromanen.« | Jorge Luis Borges

»Den fulländade romanen.« | Octavio Paz

»Denna lilla pärla till förtätad kortroman är en verklig argentinsk och latinamerikansk klassiker.« | Thomas Almqvist, Norrköpings Tidningar