När lammen tystnar

THOMAS HARRIS inledde sin karriär med att recensera kriminalromaner samtidigt som han arbetade som reporter i New York. Han debuterade 1975 och har sedan dess blivit en bästsäljande författare världen över, främst genom böckerna om den raffinerade psykopaten Hannibal Lecter. När lammen tystnar [The Silence of the Lambs] är den andra och mest kända boken i serien, inte minst tack vare den hyllade filmen från 1991, med Jodie Foster som Clarice Starling och Anthony Hopkins som Hannibal Lecter.

Läs ett smakprov...
Titel: 
När lammen tystnar
Översättning: 
Sture Lundquist
Originaltitel: 
The Silence of the Lambs
Författarporträtt: 
Pace Barnes
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2016-06-23
Antal sidor: 
352
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-819-8 [inb]
978-91-7701-005-0 [e-bok]

Thomas Harris • När lammen tystnar

Som en del i sökandet efter en seriemördare med smek- namnet »Buffalo Bill« får FBI-aspiranten Clarice Starling ett uppdrag. Hon måste besöka en man som sitter inspärrad på en högsäkerhetsfacilitet för psykiskt sjuka våldsbrottslingar, och intervjua honom.

Mannen, Hannibal Lecter, är en före detta psykiater med ovanliga preferenser och med ett passionerat intresse för det mänskliga psykets mörkare delar. Hans förståelse för mördaren och för Clarice själv bildar kärnan i Thomas Harris roman.

När lammen tystnar – en oförglömlig klassiker och boken bakom en av filmhistoriens mest kända thrillers.

I översättning av Sture Lundquist.

»Briljant!« | New York Times

»Knivskarp underhållning, skickligt konstruerad och fantastiskt välskriven. Thrillers blir inte bättre än så här.« | Clive Barker

»Ett mästerverk. Thomas Harris är vår tids bästa thrillerförfattare.« | The Washington Post

»En psykologisk thriller som är så skickligt sammanvävd och så gripande att man knappt kan ta sig igenom meningarna snabbt nog för att få veta vad som ska hända.« | Associated Press