När ljusen slocknat

JOHN VERCHER är en amerikansk författare. Han gjorde succé redan med sin debutroman Three-Fifths, som valdes till en av årets bästa böcker av Chicago Tribune och BooklistNär ljusen slocknat [After the Lights Go Out] är hans andra, lika hyllade roman – bland annat vald till en av Årets bästa böcker av Booklist – och den första av hans böcker som översätts till svenska. John Vercher bor i Philadelphia, där han är assisterande professor på Institutionen för engelska och filosofi.

Titel: 
När ljusen slocknat
Översättning: 
Maria Lundgren
Originaltitel: 
After The Lights Go Out
Författarporträtt: 
Karen Maria
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-08-30
Antal sidor: 
169
ISBN: 
978-91-8063-685-8 [inb]
978-91-8063-686-5 [e-bok]

John Vercher • När ljusen slocknat

Xavier är en MMA-utövare på fel sida om trettiostrecket, som står inför sitt livs kamp. Han kan inte längre förneka demenssjukdomen som är följden av en lång rad hårda slag mot huvudet. Men trots minnesförlust, migränanfall och paranoia gör han sitt bästa för att hålla sig i form medan han väntar på samtalet som ska få honom på banan igen efter en årslång avstängning.

Samtidigt tvingas han hantera sin pappas långt framskridna Alzheimers. En sjukdom som inte bara väckt tanken på att demensen tycks finnas i släkten, utan även lett Xavier till en chockerande insikt om varför hans svarta mamma valde att lämna sin vita make.

När Xavier får chansen att göra comeback i en stor MMA-turnering måste han ta den, om inte annat för att få upprättelse efter avstängningen och möjlighet att betala tillbaka en stor skuld. Men frågan är om han kan uppbåda det fokus som krävs för att överleva en riskfylld och hård MMA-fight. I översättning av Maria Lundgren.

»Skarp och explosiv.« New York Times