NIGELLA LAWSON är en brittisk matskribent, författare och programledare. Hon har skrivit en rad kokböcker som översatts till fler än 20 språk och sålt i över sex miljoner exemplar världen över.
Daily Telegraph beskrev hennes hennes, How to Eat som, »en av de kanske bästa kokböckerna någonsin«, How To Be A Domestic Goddess, tilldelades 2001 en British Book Award, och bara Nigella Express finns i över en miljon kök.
Hon har även gjort flera matlagningsserier för BBC - varav bland annat Nigella Kitchen och Nigella Express har visats i svensk TV.

Nigella Lawsons hemsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
Nigellas kök: Recept från hemmets hjärta
Översättning: 
Per Hasselqvist & Jan Holmström
Originaltitel: 
Kitchen: Recipes from the Heart of the Home
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Mat & Dryck
Utgivningsdag: 
2011-12-02
Antal sidor: 
285
Format: 
251 x 198 x 23 mm
ISBN: 
97-891-86629-09-0 (inb)

Nigella Lawson • Nigellas kök: Recept från hemmets hjärta

Nigellas kök är en praktisk och engagerande kokbok med riktig må-bra-mat för dig som tycker om att laga mat eller bara äta gott. Hemtrevliga men alltid förföriska recept, nostalgiska men med moderna vinklingar - vare sig det handlar om lätt exotiska snabbrecept för vardagsjäktet, mer makligt långsamma rätter till helgen eller oemotståndliga bakverk och efterrätter.

Förutom en samling nya aptitretande recept - från Chiligryta med mozzarella till Lamm med rosmarin och portvin, från Pasta alla genovese till Choklad- och limepaj - radar Nigella upp sina måsten vad gäller köksutrustning och magiska standby-ingredienser (och, lika viktigt, vad man faktiskt inte behöver). En rad köksbryderier reds ut: Vad kan man laga för middag åt barnen i veckorna? Hur svänger man ihop en måltid åt vänner på ett par ögonblick? Vad kan man bjuda gäster på i mat- och drinkväg om man inte vill laga en hel middag?

Men mest av allt påminner Nigella om hur mycket njutning det finns i riktig mat och i att återerövra kökets traditionella rytmer. Till den betryggande pulsen av hemmets hjärta lagar hon en samling enkla, utsökta recept som gör livet lite mindre komplicerat.

Nigellas kök - Recept från hemmets hjärta innehåller en lång rad nya och inspirerande recept, varav drygt en tredjedel är i express-stil och tar mindre än en halvtimme att tillaga. Boken är rikt illustrerad med över 300 färgbilder, och är den första av två böcker på temat Nigellas kök.

»Nigellas kök påminner oss om de njutningar som står att finna i husets varmaste rum.« | The Gazette

»Vare sig du ska laga mat åt familjen eller åt gäster kommer du att hitta gott om alternativ här som är både lättlagade och en fest för ögonen.« | Library Journal