Nio och en halv vecka

ELIZABETH MCNEILL är en pseudonym för författaren och journalisten INGEBORG DAY [1940–2011], som föddes i Österrike men levde större delen av sitt liv i USA. Hon arbetade bland annat som redaktör för tidskriften Ms. och det är under den perioden som Nio och en halv vecka [1978] utspelar sig. 1986 gjordes en filmatisering av boken, med Kim Basinger och Mickey Rourke i huvudrollerna.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Nio och en halv vecka
Översättning: 
Katarina Norén
Originaltitel: 
Nine and a Half Weeks: A Memoir of a Love Affair
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Notoca
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2015-06-11
Antal sidor: 
112
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-296-7 [inb]
978-91-7645-297-4 [e-bok]

Elizabeth McNeill • Nio och en halv vecka

»Första gången vi låg med varann höll han fast mina händer ovanför huvudet på mig. Jag tyckte om det. Jag tyckte om honom. Han var lynnig på ett sätt jag tyckte var romantiskt; han var rolig, intelligent, intressant att tala med och han kunde få mig att njuta.«


Elizabeth McNeill ha​r en framstående position på ett stort företag när hon inled​er en affär med en man hon träffat. Deras sexuella möten vila​r på ett mönster av dominans, och i takt med att deras relation utvecklas spela​r de ut allt farligare och mer komplexa sadomasochistiska variationer.

Till sist ha​r Elizabeth gett upp all kontroll över sin kropp – och sitt psyke. Med en kylig distans som ger skildringarna en förhöjd intensitet vecklar Elizabeth McNeill skickligt ut sin berättelse och bjuder in läsaren i en hypnotisk, upp­slukande värld.

Nio och en halv vecka är en modern erotisk klassiker, i översättning av Katarina Norén.