Nödrop

GRETHE BØE är en norsk regissör och författare, uppvuxen i Kristiansund. 2014 kom hennes film Operation Arktis, som utspelar sig på Svalbard och visades på filmfestivalen Sundance. Nödrop är hennes hyllade debutroman.

Titel: 
Nödrop
Översättning: 
Cajsa Mitchell
Originaltitel: 
Mayday
Författarporträtt: 
Fred Jonny
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2022-10-19
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8023-890-8 [poc]
978-91-8023-155-8 [inb]
978-91-8023-156-5 [e-bok]

Grethe Bøe • Nödrop

När relationen mellan Ryssland och Nato nått sin absoluta fryspunkt genomför Nato sin största övning någonsin i Finnmark. Ett F-16-plan med Nato-piloterna Ylva Nordahl och John Evans ombord hamnar i en konfrontation med ett ryskt flygplan och blir nedskjutet.

Incidenten utlöser en storpolitisk kris, där både Ryssland och Nato tolkar händelsen som ett angrepp. Det enda som kan förhindra en fullskalig konflikt är att Ylva och John lyckas ta sig tillbaka till Norge för att avslöja vad som egentligen hände.

Det blir en kamp mot tiden där både Rysslands president, Natos generalsekreterare och militärindustrin vässar knivarna.

Jagad över den ogästvänliga arktiska tundran inser Ylva att vare sig medpiloten John Evans eller de andra människor hon förlitat sig på är vad de utgett sig för att vara.

I översättning av Cajsa Mitchell.

»En gastkramande säkerhetspolitisk thriller. Spännande, iskall och skrämmande realistisk.« Monica Lindgren, SVT Go’kväll

»Allt som behövs för en riktigt spännande politisk thriller möts i Grethe Bøes debutroman.« Betyg 5 av 5 - Katarina Tavakol, BTJ

»Nödrop är som en explosion. Vilken debut!« Dianas bokhylla

»Det är som att läsa en film, med detaljerade actionscener och högt tempo.« Hyllan

»Spänningen är på topp från första till sista sidan.« Epiloger