Önskeleken

MEG SHAFFER är en bästsäljande amerikansk författare, som tidigare publicerat feelgoodböcker under pseudonym. Önskeleken är hennes hyllade debut under eget namn: En gripande roman som tar sig an svåra teman som övergrepp och förtryck i relationer, föräldralöshet, föräldrar som inte räcker till, ensamhet och missbruk, men gör det på ett uppslukande och upplyftande sätt. Önskeleken har blivit en stor säljsuccé och sålts till över 20 länder.

Titel: 
Önskeleken
Översättning: 
Jessica Hallén
Originaltitel: 
The Wishing Game
Författarporträtt: 
Chanel Nicole
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-10-01
Antal sidor: 
304
ISBN: 
978-91-8094-720-6 [inb]
978-91-8094-721-3 [e-bok]

Meg Shaffer • Önskeleken

Lucy Hart vet hur det är att växa upp under svåra förhållanden och utan föräldrars kärlek. Som barn sökte hon alltid tröst i böckernas värld – framför allt i Jack Mastersons Clock Island-serie. Nu är hon tjugosex, arbetar som lärarassistent och delar med sig av sin kärlek till läsning med skolbarn. Hennes favorit är den sjuårige, föräldralöse Christopher Lamp. Lucys högsta önskan hade varit att få ta hand om honom även utanför skolan.

En dag tillkännager Jack Masterson att han till sist skrivit en ny Clock Island-bok, något Lucy knappt längre vågat hoppas på. Boken kommer dock bara att tryckas i ett enda exemplar, och en tävling kommer att hållas i Mastersons hem – det riktiga Clock Island. Lucy är en av fyra personer som valts ut för att tävla om boken.

Hon ställs nu mot ett par skoningslösa boksamlare såväl som Hugo Reese, Clock Island-seriens svårmodige illustratör. I bakgrunden planerar Masterson den ultimata twisten – något som kan komma att förändra Lucys liv för alltid.

I översättning av Jessica Hallén.

»En rakt igenom gripande roman.« Jodi Picoult

»Shaffer blandar tragedi och triumf i en lekfull, skicklig debutroman om vad som utgör en familj. Det här är önskeuppfyllelse i bästa tänkbara mening.« Publishers Weekly