Ord i djupaste blått

CATH CROWLEY är en flerfaldigt prisbelönt australiensisk ungdomsboksförfattare. Ord i djupaste blått [Words in Deep Blue] är hennes hyllade kärlekshistoria om två tonåringar som hittar tillbaka till varandra, en berättelse om kärlek och sorg, förlust och förhoppningar. Cath Crowley bor i Melbourne, där hon också undervisar i kreativt skrivande.

Hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Ord i djupaste blått
Översättning: 
Ylva Spångberg
Originaltitel: 
Words in Deep Blue
Författarporträtt: 
Darren James
Omslagsdesign: 
Alison Impey / Penguin Random House
Omslagsbild: 
Christine Blackburne & Jess Cruickshank
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2018-09-14
Antal sidor: 
288
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-362-0 [inb]
978-91-7781-363-7 [e-bok]

Cath Crowley • Ord i djupaste blått

Rachel var länge hemligt förälskad i sin bästa vän Henry Jones. Dagen innan hon flyttade från Gracetown gömde hon ett kärleksbrev i Henrys favoritbok, i hans föräldrars bokhandel. Rachel väntade. Men Henry hörde aldrig av sig.

Tre år senare – känslomässigt bedövad efter att hennes bror omkommit i en drunkningsolycka – återvänder Rachel till Gracetown. Hon ska arbeta ett år innan hon går om sista året i skolan och får jobb i bokhandeln, där hon nu tvingas arbeta med Henry, som hon helst aldrig velat träffa igen.

Henry är glad över att Rachel är tillbaka och förstår inte varför hon är så kylig gentemot honom. Men så småningom börjar de komma varandra närmare igen. Livet går inte att styra och ibland är det outhärdligt. Men tänk om det finns ord, kärlek och andra chanser som gör att allt trots allt har mening?

»En av de mest underbara böcker jag läst på länge. Jag inte bara läste den, jag levde i den.« | Jennifer Niven, författare av New York Times-bestsellern Som stjärnor i natten

»Originell, klok och oumbärlig. En hyllning till orden och livet.« | Kirkus Reviews

»Crowley formulerar sig med samma lätthet och bakomliggande allvar som till exempel John Green.« | Litteraturmagasinet

»Cath Crowley har skapat en varm uppsättning överraskande och minnesvärda karaktärer och placerat dem i universella omständigheter som långsamt utvecklas till något utöver det vanliga.« | Booklist

»Utsökt och gripande.« | School Library Journal

»Jag älskade varenda sida...Sån ljuvlig kärlekshyllning till det skrivna ordet och kraften som finns i det.« | Boklunga