Pastorsänkan

KARINA JOHANSSON är född och uppvuxen i värmländska Sunne, där hon skriver uppslukande mysdeckare förlagda till sin hemtrakt. Pastorsänkan är den första fristående delen i serien Morden i Sunne och Karina Johanssons första bok på Modernista.

Titel: 
Pastorsänkan (Morden i Sunne #1)
Författarporträtt: 
Jeanette Dahlström
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2022-04-06
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8023-163-3 [inb]
978-91-8023-164-0 [e-bok]

Karina Johansson • Pastorsänkan

Sandras dröm om en egen retrobutik är på väg att förverkligas. Dessutom har hon hittat sin själsfrände i Danne, som äger en verkstad och kör en gammal amerikanare. Nu ska de båda driva företag i varsin lokal i en före detta frikyrka, som de döpt till Vintagekyrkan.

Men lyckan blir kortvarig. De forna församlingsmedlemmarna rasar över att raggarkulturen får frodas kring Dannes verkstad. Grannarna oroar sig för stök och bråk, medan kommunen vill riva den skamfilade träkyrkan och anlägga fler centrala parkeringsplatser. Allt ställs på sin spets när Vintagekyrkans ägare, pastorsänkan Vera Bengtsson, mördas och det uppdagas att Dannes och Sandras hyreskontrakt försvunnit.

Mordet skakar om småstadsidyllen och Sandra hamnar i en härva av lögner och svek där framtidsplanerna riskerar att gå i kras lika lätt som en av alla de femtiotalsserviser hon har i lager.