Rakbladstårar

S. A. COSBY är en amerikansk författare från sydöstra Virginia. Alla syndare ska blöda är den tredje av hans romaner som kommer ut på svenska, efter de hyllade och flerfaldigt prisbelönta Asfaltsland och Rakbladstårar.

Författarens Twitter

Titel: 
Rakbladstårar
Översättning: 
Ylva Spångberg
Originaltitel: 
Razorblade Tears
Författarporträtt: 
Sam Santos Sauter
Omslagsdesign: 
Gregg Kulick
Omslagsbild: 
© Rwi Su Singh Kanong / EyeEm / Getty Images
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt, Thriller
Utgivningsdag: 
2023-10-24
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-8063-908-8 [poc]
978-91-8023-726-0 [e-bok]

S. A. Cosby • Rakbladstårar

Ike Randolph har varit ute ur fängelset i femton år, med inte så mycket som en parkeringsbot på sitt samvete. Men som svart man vet han att det finns anledning till oro när poliser dyker upp utanför ens dörr.

Det sista han förväntar sig att höra är att hans son Isiah – tillsammans med sin vita make, Derek – har blivit mördad. Ike har aldrig fullt ut accepterat sin sons sexuella läggning, men blir förkrossad av Isiahs död. Dereks far, Buddy Lee, har skämts nästan lika mycket över sonens homosexualitet som Derek skämdes över sin pappas kriminella förflutna.

Ike och Buddy Lee, två ex-fångar som inte har mycket gemensamt utöver sitt kriminella förflutna och kärleken till sina söner, förenas nu i ett intensivt hämndbegär. Och tvingas samtidigt konfrontera sina egna fördomar, både om sina söner och varandra.

I översättning av Ylva Spångberg.

❧ En New York Times bestseller. Vald till en av årets bästa böcker av: Time MagazineWashington PostNew York TimesNP & New York Public Library.

»Rakbladstårar är en välskriven berättelse och en habil thriller. Hämnd är alltid ett tacksamt tema, och här är den nästintill Shakespeariansk.« Viktor Andersson, BTJ

»Provokativ, våldsam, vacker och rörande.« Washington post

»Mäktig, gripande och förbaskat bra.« Boksniffaren

»Suverän thriller som skär sig rakt in i hjärtat av vår tids viktigaste frågor.« Michael Connelly

»Jag föll hårt för Asfaltsland, men denna bok är om möjligt ännu bättre.« Kicki bokmal

»En välskriven roman där budskapet är tydligt, den ställer alla fördomar mot väggen. Riktigt, riktigt spännande och bra!« Inte utan min bok