Råttjakten

M. W. CRAVEN är en brittisk kriminalförfattare. Brännaren, hans första kriminalroman, blev en stor försäljningssuccé och vann 2019 års CWA Gold Dagger Award. Nådastolen [The Mercy Chair] är sjätte boken i den hyllade serien om kriminalinspektör Washington Poe.

Författarens hemsida
Twitter
Facebook
Instagram

Titel: 
Råttjakten (Washington Poe 4)
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
Dead Ground
Författarporträtt: 
Julie Winspear
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-10-10
Antal sidor: 
432
ISBN: 
978-91-8023-895-3 [inb]
978-91-8023-896-0 [e-bok]

M. W. Craven • Råttjakten

Kriminalinspektör Washington Poe hotas av vräkning och måste i domstol försvara sin rätt att bo kvar i sitt älskade torp när han oväntat kallas till en bordell på en sjaskig bakgata i den lilla nordengelska staden Carlisle, där en man misshandlats till döds med ett basebollträ.

Poe förstår inte varför man kopplar in honom. Han är specialist på att jaga seriemördare, ändå vill brittiska underrättelsetjänsten MI5 ha just honom och hans medhjälpare, dataexperten Tilly Bradshaw, till att leda mordutredningen. MI5 misstänker att någon tänker försöka sabotera det stundande toppmötet på det lyxiga herrgårdshotellet Scarness Hall. När Poe och Bradshaw undersöker den dödes bakgrund visar det sig att ingen av personuppgifterna de har om honom stämmer.

På mordplatsen saknas ett prydnadsföremål, en keramik råtta av samma slag som hittats även på en annan brottsplats. Poe nystar upp trådarna till en historia som tar sin våldsamma början i kriget i Afghanistan. Girighet och jakt på stulna antikviteter leder till avskyvärda svek och mord som ställer Poes och Tillys slutledningsförmåga på hårda prov.

I översättning av Gabriel Setterborg.

»M. W. Craven är lysande på att skapa spänning.« Lotta Olsson, DN väljer Brännaren till en av årets bästa deckare

»M. W. Craven bygger skickligt upp en spännande dramaturgi med många vändningar och en oväntad upplösning. Det är en mycket välskriven och spännande roman med många bottnar.« Betyg: 4 av 5 – Kent Lidman, BTJ

»Den här serien är ren njutning. Allt från språket och humorn till miljöbeskrivningarna.« Betyg: 5 av 5 – Bokprataren

»Underbart mörk thriller« Daily Express

»Den bästa brittiska kriminalserien just nu.« Boktajm

»Oerhört välskrivna och spännande böcker.« Bibbloagneta